Tesbih severlerin buluşma adresi Hunat

Kentin çeşitli bölgelerinden gelen tespih satıcıları, tarihi Hunat Camii önünde birbirinden farklı ürünleri meraklılarının beğenisine sunuyor. Her öğle namazı öncesi burası tesbih meraklılarının buluşma adresi oluyor.

Kehribar, kaplan gözü, abanoz, Oltu taşı, yeşim, andız, kuka, İran sırması... Hepsi birbirinden değerli, renkli ve göz alıcı. Tabii meraklısına...


Tarihi Hunat Camii önünde her gün öğle namazı öncesi ve sonrası, özellikle de Cuma namazı çıkışı tespihleri tezgahlara dizen satıcıların farklı renk ve desenlerdeki ürünleri, 15 ila 200 TL arasında alıcı buluyor. Satış yapan Hacı Çiftçi, yaklaşık 10 yıldır tespih işiyle uğraştığını söyledi.

Strese bire bir
Meraklılarının tespihlere yoğun ilgi gösterdiğini belirten Hacı Çiftçi, 'Tespih bir sevgidir. Biz de tespih meraklısıyız. Birçok ilçeye ve vilayete gidiyoruz. Cuma günleri de Hunat Camii önünde buluşuyoruz' dedi.
Vatandaşın genelde fiyatı daha uygun tespihleri tercih ettiğini anlatan Çiftçi; 'Tespih çekmek strese iyi geliyor. Genellikle kaplan gözü, sıkma kehribar, ateş kehribar gibi farklı türdeki tespihleri satışa sunuyoruz. Bir malın kıymetini meraklısı bilir. Sürekli müşterilerimiz var. Hatta her hafta 1 tane alanlar bile var.' diye konuştu.
66 yaşında olan Çiftçi, geçimini bu işten sağladığını sözlerine ekledi.


Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme