TELEVİZYONLARDA AŞAĞILANDIĞIMIZ GÜNLERİ UNUTMAYIN

Kayseri Eğitim-Bir-Sen üyelerinin bir araya geldiği Cumartesi günkü 񟭎 Yılı Genişletilmiş İş Yeri Toplantısı'nda, konuşan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin 'Televizyonlarda aşağılandığımız günleri unutmayın' dedi.

Bosna-Hersek'in ilk Devlet Başkanı Aliya İzzetbegoviç'in 'Yeryüzünün öğretmeni olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak gerekir'  sözü ile başlayan Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin Türkiye'nin en büyük sendikası haline geldiklerini ifade etti.

'100 yıllık zulüm' sona erdi

Sonrasında kamuda '100 yıllık zulüm' sona erdi dediği kamudaki başörtüsü konusuna değinerek, Kayserili bir yazar olan ve 1960'lı yıllarda yazdığı yazılarla ve yaptığı konferanslarla ün kazanan Şule Yüksel Şenler'in dönemin Cumhurbaşkanı Cevdet Sunaya yazdığı bir mektup sonrası 9 ay hapis cezası aldığı o yıllardan örnek verdi. Daha sonra 1965 yılında yine dönemin Cumhurbaşkanı olan Cevdet Sunay'ın 'Başörtülü kadınların öncüsü cezalandırılacaktır.' sözü ile işaret ettiği Şule Yüksel Şenler'in bu zulüm karşında bu dik duruşlu tavrına da övgüler yağdırdı. Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin kamuda çığır açan başörtüsü meselesinden sonra bu zaferin şükrünün yerine getirilmesi gereğinden bahsetti.

Ne farkınız kaldı!

Aralık operasyonundan sonra yaşanan yolsuzluk olayları ile adı sıkça anılan cemaat yapılanmasının tavrına da değinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin 'Çıkarların konuştuğu yerde vicdanlar da susar' sözü ile işaret ettiği cemaate ve Zaman Gazetesi'ne 'Bir aydır Sözcü ile Zaman Gazetesi arasında ne fark var!' dedi.

Benim davamı Çağlayan'ın oğlu red edemez!

Bilgin, daha sonra Suriye'de yaşanan olaylara dikkat çekerek; 'haram lokma yiyenin haram lokma kursağında kalsın, oyun oynayanların elleri kırılsın. Benim davamı Zafer Çağlayan'ın oğlu red edemez' dedi.  Bilgin konuşmasını şu şekilde sürdürdü : 'Bu yapılanlar İslam'a ve Müslümanlara kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunu kabul etmiyoruz, etmem, edemem… Televizyonlarda aşağılandığımız günleri unutmayın. Mehmet Akif İnanlar, Cemil Meriçler, Necip Fazılar, Said Nursiler mezardan kalksa bizi sirkeler. Yeter! Ruhları bile fesat olanların saygısı artmaz. İyi niyet ve merhametimizi israf ettirmeyiz. Herkes hakkını alacak'

Efendimiz (SAV) bile eleştirileri dinlerdi

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin salondaki üyelerine eleştiri yapmaları ve eleştiriye açık olmaları gereğinden bahsederken 14 asır evvel Peygamberimiz (SAV)'in kendisine peygamber olarak inanların bile eleştirdiğini ifade etti. 'Yanlışları eleştirmeliyiz, yoksa doğruyu bulamayız; bunda büyük paylarımız var ' dedi.

Hiçbir cemaatin çıkarı ümmetin çıkarı önünde olamaz!

Dershane konusundan taraf olmadıklarını, tavırlarının  'kapatılmasın, kapansın ' şeklinde olduğunun söylerken, dershane tartışmalarının temelinde dershanelerin olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Ayrıca eğitim sorununun fakirlerde olduğunu da sözlerine ekledi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bilgin son olarak şunları söyledi : 'Başörtülü olmadığı halde başörtülü olanlara destek olanlara teşekkür ederim. Uluslararası sözleşmeler var. Bazıları bunu çok iyi biliyor. Ancak bunu işlerine gelenleri kullanıyorlar. Kendi çocuklarını istediği gibi giydirecek ama bize gelince zorbalık yapacak. Aramızda sağcı, solcu, milliyetçi, cemaatçi, olanlar var. Bu kişilerin ayrışmasına imkn vermeyelim.  Herkes bizim kardeşimizdir. '

Haber: Mahmut Hop

Yorumlar 1
Mehmet SARI 21 Ocak 2014 10:24

agzi olan konusuyor, akli olan susuyor

Bakmadan Geçme