'Tel Örgülere Takılan Umutlar'

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Çağrı Kulübü'nün düzenlediği 'Tel Örgülere Takılan Umutlar' adlı fotoğraf sergisini ziyaret etti.

 Çağrı Kulübü tarafından Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde düzenlenen 'Tel Örgülere Takılan Umutlar' adlı fotoğraf sergisini gezen Müftü Güven, düzenlenen fotoğraf sergisinden dolayı Çağrı Kulübü'nü tebrik etti. Güven, böyle bir serginin düzenlenmesi insanlarda bilinç oluşturma açısından önemli olduğuna vurgu yaptı.

Fotoğraf sergisine böyle bir ismin verilmesini amacını açıklayan Çağrı Kulübü Başkanı M. Safa Asaroğlu, 'Her yıl binlerce umut tel örgülerine takılıyor ya da deniz kıyısına vuruyor, bu yüzden biz de bu tür olaylara karşı bilinç oluşturmak için böyle bir sergi düzenlemeye karar verdik' dedi.

Asaroğlu, 'Çağrı Kulübü olarak üyelerimizle birlikte Suriye'nin Azez şehrinde bulunan mülteci ve sınırda bulunan yetim kamplarına gittik. Orada arkadaşlarımızın, çektikleri fotoğraflardan bir sergi oluşturmak istedik. Bu kapsamda Erciyes Üniversitesindeki tüm fakültelerde bu sergiyi açarak bir bilinç oluşturmaya karar verdik. Fotoğraf sergisinde yüzü gülen çocukları kullanmak istedik. Çünkü genelde sergilerde hep üzgün ve savaş alanlarını gösteren fotoğraflar kullanılır. Ama biz şuna inanıyoruz; umut kalbimizde bir kuştur ve sürekli kalbimizde öter. Biz bu anlayışıyla fotoğraflarda, hep umudu olan çocukları göstermek istedik' şeklinde konuştu.

Kurumsal Haber

 

 

Bakmadan Geçme