Tekden Koleji'nde sesler yarıştı

Özel Tekden Ortaokulu'nun cumartesi günü gençlere ve öğrencilere türkü kültürümüzü öğretmek amacı ile okul öğrencilerinden seçilen kişiler arasında bir türkü yarışması düzenlendi. Etkinlikte Tekden Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Akar, Tekden ortaokul müdürü Mustafa Caner'in yanısıra okul yöneticileri ve çok sayıda veli katıldı.

 Okulun müzik öğretmeni Mehmet Diker'in organizasyonunda, çalışmalarına 3 ay süren hazıklıktan sonra yarışma cumartesi günü kolejin konferans salonunda gerçekleşti. Yapılan etkinlikte birbirinden güzel türküleri seslendiren öğrenciler, öğretmenlere ve velilere unutulmaz dakikalar yaşadı.

Türküler milli ve manevi değerlerimiz

Okulun müzik öğretmeni Mehmet Diker, milli ve manevi değerlerimizin önemli olduğunun ve bunu diri ve canlı tutmanın gereğinden bahsetti. Sonrasında Diker, türkülerin değerli bir mirasımız olduğunu, bu yaşadığımız dönemler içerisinde bunu gençlere anlatmanın ve öğretmenin gelecek kuşaklara  taşınabileceğini söyledi. Öte yandan Mehmet Diker, yarışmada 160 öğrencinin görev yaptığı bunlardan da 34 öğrencinin yarışmada yer aldığını ve geri kalan öğrencilerinde solist olarak görev yaptığını sözlerine ekledi. Mehmet Diker bu etkinliğin bu yıl ilkini yaptıklarını fakat bunu önümüzdeki yıllarda da tekrarlanacağını söyledi. Mehmet Diker son olarak 'Başta yönetim, öğretmenler  çalışma arkadaşlarına, öğrencilere ve emeği geçenlere teşekkür ederim' dedi.

Bu başarının ortaklığında hepimiz varız

Organizasyon bünyesinde bulunan 160 öğrencinin daha çok  6. Ve 7. sınıf  öğrencilerinden oluyor. Bu mevcut sayıdaki öğrenciler ise daha çok anonim değerde olan türküleri kendilerine has yorumları ile okuyarak göz dolduran bir performans ortaya koydu. Ayrıca okulun sosyal bilgiler öğretmenlerinden olan Şeref Ekinci'nin koordinatörlüğünde bulunan 6. Sınıf öğrencilerin performansları ise göz doldurdu. Şeref Ekinci öğrencilerine övgüler yağdırırken, öğrencilerdeki bu değişime yönetim ve öğretmenler ile birlikte katkı bulunduklarını ifade etti. Öte yandan başarıya ulaşan her öğrencinin ise üzerinde birçok öğretmenin emeği olduğunu dile getirirken son olarak şunları söyledi. 'Çalışmanın amacına ulaşmasında Günümüz dünyasında her millet kendi kültürel değerlerini yaşatmakta zorlanmaktadır. Bunun korunmasının zor olduğu bu dönemlerde, gençlere geleneği, kültürü hatırlatmamız ve sevdirmemiz gerekiyor. Sevinçlerimizi, hüzünlerimizi barındıran türkülerimizi öğrencilerimizden dinlemek bizleri gururlandırıyor.' Ayrıca yarışmada görevli bir grup öğrencinin ise  bir ayakkabı kutusu getirerek 'Hocam bu kutuyu alında bizi birinci seçin !' demesi de bir süre espri konusu oldu.

Haber & Fotoğraf: Mahmut Hop

 

 

 

Bakmadan Geçme