TEK ULU ÖNDERİMİZ PEYGAMBERİMİZ

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Nuri Pakdil'in de katıldığı 'Mektuplar üzerine' adıyla bir panel gerçekleştirildi. Panelde konuşan Pakdil ünlü selamlama konuşmasını gerçekleştirdikten sonra 'Bizim tek ulu önderimiz vardır. Tek ulu önderimiz H.Z. Muhammed'dir' dedi.

'Bizim tek ulu önderimiz vardır'

Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İzzet Bayraktar Konferans Salonu'nda 'Mektuplar üzerine' bir panel gerçekleştirdi. Panel'e ünlü edebiyatçı Nuri Pakdil'in yansıra Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Ertürk, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Dekanı Ekrem Erdem, öğretim elemanları ve birçok öğrenci katıldı. Kayseri Yazar ve Şairler Derneği (KAYŞAD) tarafından organize edilen panelde konuşmacılar ı ise Mustafa Yazgan, Prof. Dr. Nazif Gürdoğan, Recep Garip ve Necip Evlice oldu. Panelde ünlü selamlama konuşması yapan Nuri Pakdil: 'Değerli dostlarım, sizi anti emperyalist, anti kapitalist, antifaşist ve anti firavunist duygularımla selamlıyorum' dedi. Pakdil kendisine duyulan ilgiden dolayı teşekkür ederek: 'Kitaplarımızı almanızı ve okumanızı istiyorum. Bu da benim doğal hakkımdır. Bizim tek ulu önderimiz vardır. Tek ulu önderimiz H.Z. Muhammed'dir' ifadelerini kullandı.

'Pakdil'i vazifeli olarak görüyorum'

Panelde konuşan Mustafa Yazgan ise: 'Ben Nuri Pakdil'i Kader-i İlahi'nin içerisinde vazifeli olarak görüyorum. Bunu genel prensip edinmenizi istiyorum. Çünkü bazı kimseler filan kişi falan hareket ve hizip gibi kelimelerle bir nevi öne çıkış ve bu davanın farklı yöntemlerini denemek istemişlerdir. Ama bunun dışında propagandadan uzak ve tamamen ruhi ve bilhassa imani bir hareketle kendini çok genç yaşlardan itibaren bu ulvi davaya sunmuş olan insanlardan Necip Fazıl ve Osman Yüksel gibi Nuri Pakdil de bir özellik içerisinde bu çizgide yad etmek istiyorum' şeklinde konuştu.

'Bu nimetin kadri kıymetini bilmelisiniz'

Yazgan, Pakdil'in eserleriyle mutlaka gelecek yıllara hitap etmeyi kendine vazife edinmiş biri olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: 'O dönemde ümitsizliğin hat safhada olduğu her şeyin adeta imkansızlık arz ettiği zamanda kelimeleriyle kalemiyle ve yayınladıkları dergiyle bilhassa edebiyat isimli o fizik yapısıyla bir ciddiyet bir güzellik kokan eseriyle o dönemde bu inanç hareketinin bir nevi önderlerinden olmuştur. Eğer bugün yaşlı haliyle aramızda bulunuyorsa bu nimetin kadri kıymetini bilmelisiniz. Bugün Necip Fazıl aramızda olsaydı onu ne kadar saygı ve sevgiyle selamlayacaktık değil mi? Ama yok. Ancak şimdi eserleriyle ortadadır.

Her zaman söylediğimiz gibi oku diye başlayan bir yüce dinin mensuplarıyız. Biz bu inancımızı dünyaya haykıramadığımız için sürüm sürüm sürünüyoruz bugüne kadar. Ama artık misyon değişiyor. Elemanlara misyon yükleyen rabbimiz aynı anda toplumun kaderinde de değişimler, inkılaplar meydana getirecek bir zaman dilimini yaşıyoruz. Siz bunun ya farkındasınız ya da değilsiniz. Eğer farkındaysanız, omuzlarınızdaki ağırlığı tonlarca hissetmeniz lazım.'

Panel bittikten sonra Yazar Pakdil okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme