'Taziye evi Türkiye'dir'

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, Ankara'daki patlamalar sonrasında, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak taziye dileklerini iletmesi birçok kişi tarafından tepki ile karşılanmıştı. Başbakan Davutoğlu da katıldığı canlı yayın programında Gül'ün bu davranışını eleştirdi.

Hepimizi araması gerekiyordu

Gül'ün hepimizi araması gerekirdi diyen Davutoğlu, 'Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlıktır. Burada taziye evi kim taziye kime verilir. Burada taziye evi bütün Türkiye'dir. Sadece HDP'ye taziye dilemek bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek olurdu. Hepimizi araması lazımdı, tüm Türkiye'nin taziyesi bu. Demirtaş, bu taziyeyi kendine Ml edemez. Demirtaş'la bir görüşmem olmadı gerek de görmedim. Acı hepimizin acısı…' dedi.

Gül'e bir tepki de Şamil Tayyar'dan…

Gül'e bir tepki de AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar 'Ankara'daki bombalı eylemi önceden bilen iki kişi PKK'lı çıktı. Dünya Erdoğan'ı; Gül, katil devlet diyen Demirtaş'ı aradı. Reise sevgimiz arttı' diyerek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olan sevgilerinin arttığını belirtirken, Gül'ü de 'katil devlet diyen Demirtaş'ı aradı' diyerek eleştirdi.

Abdullah Gül'den yanıt geldi

Gelen tepkiler üzerine '11. Cumhurbaşkanlığı Ofisi Resmi Twitter Hesabı'ndan açıklamada bulunuldu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; '11. CB Gül, Ankara'daki terör saldırısında mensuplarını yitiren CHP ve HDP ile DİSK ve KESK genel başkanlarına da başsağlığı dilemiştir.'

Bir diğer paylaşımda ise; 'Abdullah Gül, olay sonrası yaptığı ilk açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı olarak tüm milletimize başsağlığı dilemiştir'' ifadeleri kullanıldı.

Davutoğlu' Gül'ün baba evini ziyaret etmişti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, geçtiğimiz hafta sonu Kayseri'de düzenlenen mitinginin ardından, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Alparslan Mahallesi'nde oturan annesi Adeviye ve babası Ahmet Hamdi Gül'ü ziyaret etmişti.

Demirtaş: Allah Gül'den razı olsun

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kendisini araması ile ilgili şunları söylemişti, 'Üzerime bir borç olarak biliyorum, dün eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül beni arayarak taziye dileklerini iletti. Bu üzerime bir vazifedir ben de acılı ailelere ileteyim dedim. Allah kendisinden de razı olsun.'

 

Bakmadan Geçme