TAVUĞA HÜCUM…

Türkiye İstatistik Kurumu 2013 Kasım ayındaki kümes hayvancılığında ki üretimin verilerini yayınladı.

 Kasım ayı içerisinde tavuk, yumurta, hindi üretimi ile ilgili açıklanan sonuçlarda ne kadar çok tavuk ve hindi tükettiğimiz ortaya çıktı.

Elde edilen sonuçlarda kasım ayından bir önceki aya göre %2,2 oranında yumurta üretimi azalırken bir önceki yılında aynı ayına göre de bu oran yükseldi, %9,2 oldu. Tavuk yumurtasında ki üretim de 1,4 milyar adet olarak belirlendi.

 

Kasım'da daha çok hindi yedik

 

Kesilen tavuk sayılarında kasım ayından önceki aya göre %12,1 oranında artış yaşanırken, bir önceki yılında aynı ayına göre %4,1 oranında düşüş yaşandı. Kasım ayında kesilen hindi sayısı ise hem önceki yıllara göre hem de 2013 Kasım ayına göre büyük oranda artış gösterdi. Hindi bir önceki aya göre  %10,4 oranında artarken, bir önceki yılın aynı ayına göre de %0,6 artış gösterdi. Bunda en büyük pay üreticilerin 2014 yılı kutlamaları için daha fazla hindi üretmeleri de etken oldu. Bu sonuçlar neticesinde 78 milyon tavuk kasım ayında kesildi. Hindi ise 396 bin adet kesildi. Tavuk ve hindi üretimlerinde de önceki aynı ayın verilerine göre hem de yıla göre daha fazla üretildiği saptandı. Tavuk üretimi 133.956 ton olurken hindi ise 3.570 olarak üretim gerçekleştirdi.

 

 

Haber: Mahmut Hop (stajyer)

 

Yorumlar 1

Bakmadan Geçme