Tasavvuf düşünürü İnançer, Erciyes Üniversitesi'nde konuşacak

Tasavvuf düşünürü ve Avukat Ömer Tuğrul İnançer, 4 Mart Salı günü saat 18.30'da Erciyes Üniversitesi'nde 'Mevlana ve Mesnevi'yi anlatacak.

            Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Konseyi'nin daveti ile yarın Kayseri'ye gelecek olan tasavvuf düşünürü ve Avukat Ömer Tuğrul İnançer, bir konferans gerçekleştirecek. Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleşecek olan konferansta İnançer, 'Mevlana ve Mesnevi' hakkında konuşacak. Saat 18.30'da başlayacak olan konferansa isteyen herkes ücretsiz bir şekilde katılabilecek.

Ömer Tuğrul İnançer Kimdir?

Ömer Tuğrul İnançer 1946 yılında Bursa'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak, 1991'e kadar hukuk müşavirliği yapmıştır. 1991 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu'nun genel müdürlüğüne atanmıştır.

Hamile bayanlar ile ilgili sözleri tartışma konusu olmuştu

İnançer'in yakın zamanda hamile bayanlar ile ilgili yaptığı bir açıklama bazı medya organları tarafından çarpıtılarak sunulmuş ve İnançer'e medya üzerinden linç girişimi başlatılmıştı. TRT 1 ekranlarında, iftar saatlerinde yayınlanan 'Ramazan Sevinci' programına konuk olan ve Şeyh Vefa'nın hanımının haram lokma yemesiyle ilgili bir hikayesini anlatan Ömer Tuğrul İnançer, konunun hamileliğe gelmesi üzerine, 'Hamileliği davul çalarak ilan etmek bizim terbiyemize aykırıdır. Böyle karınla sokakta gezilmez. Her şeyden önce estetik değildir. 7-8 aydan sonra anne adayı biraz hava almak için beyinin otomobiline biner, biraz dolaşır. Sonra akşamüstü çıkarlar. Şimdi ise maşallah, kanatlısı kanatsızı televizyonlarda uçuşuyor. Ayıptır ayıp. Bunun adı realizm değildir. Bunun adı terbiyesizliktir' şeklinde yorumda bulunmuştu.

Haber: Bünyamin Gültekin

Yorumlar 3
sinan 14 Mart 2014 09:27

üstad doğru soylemış... kayseride olsam gitmeye calısırdım..

Suskun 04 Mart 2014 11:20

nerede zâtından bahsetseler hamile kadın ile söylediklerine de yer veriliyor.. oysa ki çok daha önemli şeyler söyleyen, kitapları olan bir üstad.. sadece bununla anılması hoş değil

Nihavend 03 Mart 2014 17:10

Ah iyi olmuş böyle önceden haberdar olmamız, keşke kültür-sanat haberlerinin hepsinden önceden haberdar olabilsek.

Bakmadan Geçme