TARAF, İRTİCA KAMPANYALARINI HATIRLATTI

Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu Sözcüsü Celalettin Sipahioğlu, son günlerde belli medya odaklarınca manevi değerlerimize yapılan saldırılara dikkat çekti. Sipahioğlu, yapılan haberlere bakıldığında tamamen dışlayıcı ve irtica kampanyalarına benzeyen bir tarz sergilendiğini söyledi.


Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu (KAYKİP) son günlerde Türkiye gündemini meşgul eden bazı konuları değerlendirmek üzere gazetemizi ziyaret etti. Platform sözcüsü Celalettin Sipahioğlu yaptığı değerlendirmede Milli Eğitim Şurasında 1. Sınıftan itibaren din eğitiminin Zorunlu hale getirilmesi ve ana okullarda temel değer eğitiminin konulmasını olumlu bir gelişme olarak karşıladıklarını söyledi. Ancak bu gelişmeyi bazı çevrelerin dine küfredecek bir sebep olarak gördüğünü belirten Sipahioğlu: 'Biz de birer Müslüman olarak bundan rahatsız oluyoruz. Bu ülkede biz nasıl onların varlığına rıza gösteriyorsak onlarda bizim gibi insanların varlığına rıza göstermeli' ifadelerini kullandı.

Sipahioğlu, geçmişte de yobaz yaftası ile belli kesimlerin baskılandığını kaydederek sözlerine şöyle devam etti: 'Yobazlık yapmak suretiyle kendilerinin dışındaki insanların hayat hakkına tahammül edemediler. Son günlerde Kayseri'de bir şey daha yaşadık. Bir İmam hatip okulumuzda imam hatip okulunun müdürü öğrencilerini namaza başlatmak için bir çalışma yapıyor. Bundan daha doğal bir şey olamaz. Bir imam hatip okulu öğrencisi namaza başlatılıyorsa bundan daha doğal bir şey yoktur. Namazın anlatıldığı ve eğitiminin verildiği bir yerde bunun yapılmamasının anormal olduğunu düşünüyoruz. Bunun üzerinden bir kesim yine bu tür düşünen insanlara mahalle baskısı uygulamayı hedefliyor. Bir takım gazetelerde bu olay yansıtıldı. Haber yapma şekline baktığımızda ise tamamen dışlayıcı ve irtica kampanyalarına benzeyen bir tarz sergileniyor. Bu dönemde de eğer bu yapılıyorsa demek ki bir gün ellerine fırsat geçse bizi bir kaşık suda boğacaklar. Çünkü kendilerinin dışındakilere hayat hakkı tanımıyorlar. Bir de son dönemde çarşaf üzerinden dine küfretme, dini kötüleme gibi bir çalışma oldu. Biz bunları kınıyoruz. Bunlar bu ülkenin temel değerleriyle çelişen davranışlardır. Herkes kendi bulunduğu noktayı çok doğru tartmalı… Buna göre de karşısındaki insanlara nasıl hoşgörü içerisinde davranması gerektiğini bilmeli… Biz bundan rahatsızız. Kardeşlik ve İyilik Platformu olarak bunları dile getirmek istiyoruz.'

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme