Tamer'in 'kayyum 'intikamı

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu üyeleri, kendisini tekrar başkan seçmedikleri İsmail Tamer yüzünden yönetimlerinin kayyuma geçtiğini belirttiler.

Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu (KASİDEF) tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan Mehmet Birel, federasyona kayyum atanmasında eski başkanlardan milletvekili İsmail Tamer'in payı olduğunu iddia ederek, yaşanan durumun FETÖ'cü şirketlere atanan kayyumlarla aynı kapsamda olmadığını söyledi.
Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu üyeleri tarafından, federasyona kayyum atanması ile ilgili bir basın toplantısı düzenlendi. Yönetim Kurulu adına konuşan Mehmet Birel, yaklaşık iki hafta önce kayyum ataması yapıldığını dile getirerek, 'Eski başkan bunu kamuoyuna ve mahkemeye taşıyarak bizleri, federasyon tüzel kişiliğini ve dolayısı ile Sivaslı camiasını savunma noktasında bizleri mecbur bıraktı, gerçekten çok üzgünüz. Çünkü davacı eski başkan İsmail Tamer, davalı Kayseri Sivaslı Dernekler Federasyonu Başkanlığı. Şu durumu özellikle belirtmek isteriz ki federasyona atanan kayyum malum süreçte yaşanan FETÖ'cü şirketlere atanan kayyumlarla aynı kapsamda değil.' dedi.

İsmail Tamer intikam alıyor
Yaşanan durumu eski başkan İsmail Tamer'in kendisini tekrar başkan seçmeyen federasyondan ve Sivaslı'dan intikam alması olarak yorumlayan Mehmet Birel; 'Kendi dönemine ait bazı kararlardaki 'Geldiğimde imzalarım' diyerek ihmal ettiği eksik imzaları çıkarları doğrultusunda sonradan kullanma meselesidir. Bu şikayetlerle hukuka başvurmuş hukuk da bizleri geçici olarak görevden uzaklaştırmıştır.' diye konuştu.

Yanlış bir şey yapmadık
Hukuka aykırı hiçbir şey yapmadıklarını belirten Mehmet Birel, bazı iddialarda bulunarak şunları söyledi:

'İsmail Tamer, genel kurula hazırlık aşamasında bizzat görevlendirdiği Mehmet Birel, Şükrü Özpolat, Mehmet Sarıkaya, Cafer Kuruçay, Sait Güneş ve Bünyamin Doğan'dan oluşan komisyon üyeleri karar defterinden kayıtlı dernek ve delegelerden oluşan hazirun listesi, yönetim kurulu asil ve yedek listesi, denetim ve disiplin kurulu listeleri hazırlanıp genel kurula sunulmuş. İsmail Tamer ve genel kurula katılan yaklaşık 100 üyenin, izleyici ve basının önünde genel kurul gerçekleşmiş ve sonuçlanmış. Genel kurul sonunda da divandan söz isteyenlerden biri de İsmail Tamer olmuş ve yapılan çalışma ve listeler nedeniyle komisyona, birlik içerisinde yapılan genel kurul nedeniyle delegelere teşekkür etmiştir. Video, basın, resimler, imzalı evraklar ve de katılımcıların şahitliği delildir. Bu komisyonda yer alan imza atan bazı arkadaşlar delikanlıca çıkıp imzaladıklarına sahip çıkmamışlardır. Oyuna alet olmuşlardır. Ayrıca usulsüz kararları genel kurul öncesi kendiler almaya çalışmış bizim tepkimiz üzerine başarılı olamamışlardır. Bu kararların numaraları 41 ve 42'dir. Başkan önderliğinde bazı kişiler hile yapmaya çalışmışlardır. Sizin de bir itirazınız olsa genel kurul öncesi yapardınız. O günden bu güne yaşanan süreçte kendisine soruyoruz. Bu durum apaçık hukuku ve kamuoyunu yanıltmak değil de nedir?'

Sivaslıları yok saymak istiyor
AK Parti Milletvekili de olan İsmail Tamer'in, Sivaslıları yok saymaya çalıştığını öne süren Birel, Tamer'e seslenerek; 'Artık Kayseri kamuoyuna karşı ben Sivaslının temsilcisiyim yalanını kullanamayacaksınız. Demokrasi meydanındaki sahneyi bile bize yasaklatmak istediniz mi? Vekilliğinizi kullanarak bizi orda milletimizin onuruna ortak olmaktan alıkoymadınız mı? Unutmayın, sizi biz seçtik. Efendi olmak için değil, hizmet için. Bu milletin büyük hayalleri var. Çekilin milletin önünden millet karşısında hiçbir değeriniz yok. Millet karşısında haddinizi bilin. Sizin gibi millete efendi olacağını zannedenler varsa şimdiden çekilsinler ayak altından. Buna en başta AK Parti izin vermez. Hodri meydan. İstediğiniz TV'de gelin karşılıklı tartışalım, herkes görsün. Kim haklı, kim haksız ortaya koyalım' diyerek meydan okudu.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme