Talas'ta doğrudan ekim

Çevre Amaçlı Tarım Arazilerinin Korunması Programı ( ÇATAK ) kapsamında Talas Çatakdere Köyünde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nce çiftçilerin hizmetine sunulan 'Doğrudan Ekim Makinasının' tanıtımı ve anıza doğrudan ekim uygulaması yapıldı.

Talas ilçe Gıda Tarım Müdürlüğü'nün organize ettiği 'Tarla Gününe' İl Müdürlüğü teknik personeli, ve çok sayıda çiftçi katıldı. İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesinde görevli konu uzmanı Ziraat Mühendisi Serkan Yılmaz ÇATAK programı ile ilgili bilgi vererek; Çiftçilerin programa dahil olması ile üretim masraflarının yarı yarıya düşeceğini, zamandan tasarruf edileceğini ve Bakanlıkça doğrudan ekim yapan ve ÇATAK programına dahil olan çiftçilere dönüm başına 30 TL destek verileceğini belirtti.
Doğrudan ekim mibzerini üreten firmanın teknik servisinin de hazır bulunduğu Tarla Gününde teknik servisçe makine norm ayarı, bakımı, yedek parçaları konusunda bilgi verildi. Çiftçilerin sorularının cevaplanmasının ardından Doğrudan Ekim yapılarak 'Tarla Gününe' son verildi.
Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme