Tahsilatlar artık e-Devlet üzerinden de gerçekleştirebilecek

E-Devlet Kapısı üzerinde ödeme işlemlerine yönelik çalışmalar kapsamında Türksat A.Ş., vatandaşların belediyelere yapacağı ödemeleri e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilebilmesine yönelik ödeme entegrasyonunu tamamladı. Türksat A.Ş. ve Kayseri Talas Belediyesi bu hizmetin ilk uygulamasını birlikte hayata geçirdi.

 Açılan hizmet ile birlikte, Talas Belediyesi'ne borç ödemesi yapmak isteyen vatandaşlar, borcunu kredi kartı ile güvenli bir şekilde e-Devlet Kapısından da ödeyebilecek.

Belediye tahsilatlarının e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik işlemlerin tüm belediyeleri kapsayacak şekilde genişletilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor. Oluşturulan alt yapı ve entegrasyon ile tüm belediyeler istedikleri takdirde tahsilat işlemlerini e-Devlet Kapısına taşıyabilecek.

28 milyondan fazla kişiye hizmet sunuluyor

Aylık yaklaşık 30 milyon girişin yapıldığı e-Devlet Kapısı, belediye hizmetleri de dhil olmak üzere, 1523 adet hizmeti, 28 milyondan fazla vatandaşın ayağına götürüyor. E-Devlet Kapısı, hlihazırda 168 belediye ile 6 yerel hizmet kurumuna ait hizmetlere erişim imknını vatandaşların kullanımına sunuyor. E-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilen bu ve benzer hizmetler ile bir taraftan belediye hizmetleri daha geniş kitlelere ulaştırılırken, diğer taraftan vatandaşların yönetime daha çok katılımına, daha etkin rol oynamasına ve yönetimde şeffaflık sağlanmasına katkı veriliyor.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme