Süslü kadınlar süslü pedalları çevirecek

Kayseri'de kadınlar ilginç bir etkinliğe hazırlanıyor. İlk kez 2013 yılında 'Dünya Otomobilsiz Kentler Günü' etkinliği çerçevesinde yapılan 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu' Kayseri'de de 25 Eylül Pazar günü yapılacak. Türkiye'de 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirilecek etkinliğe katılmak isteyen kadınlar için tek şart kendilerinin ve bisikletlerinin süslü olması…

Kayseri Süslü Kadınlar temsilcisi Fatoş Yıldırım, kadınların bisikletleriyle Kayseri sokaklarında gönül rahatlığıyla binebilmesi için kentte böyle bir etkinliğe imza atmak istediklerini söyledi. Etkinliğin kalabalıklaşan kentlerdeki egzoz dumanına dikkat çektiğini hatırlatan Yıldırım,' Bisiklete herkesin binebildiğini, hatta çok güzel bindiğini, o da yetmezmiş gibi süslü püslü bindiğini göstermek için 'Otomobilsiz Kentler Günü'nde her yıl süslü kadınlar süslü bisikletleriyle yollara çıkıyor. 25 Eylül 2016 Pazar günü saat 18.00'de Cumhuriyet Meydanı'nda sizleri bisikletlerinizle bekliyoruz. Süslü Kadınlar bisiklet turu, gönüllü kadınlar tarafından düzenlenen bir farkındalık etkinliğidir. Siyasi grup, dernek, belediye ve özel şirketlerden maddi destek almamaktadır ancak dostlarımızın manevi desteği bizim için çok kıymetlidir. Ama ben bisiklete çok iyi binemiyorum' dersen, olsun sen de gel, al eline bisikleti yürü… Yollar kahkaha atan bisikletli kadınla dolsun. Kadınlar sokağa çıkarsa dünya değişecek biliyorsun' dedi.
Sokaklar renklenecek
Sosyal paylaşım sitesinden İzmirli Sema Gür tarafından üç yıl önce başlatılan ve kulaktan kulağa dolaşarak yaygınlaşan etkinlik kısa sürede tüm ülkeyi sardı. Etkinliğe katılan kadınların en güzel elbiselerini giyerek süslenecek ve aynı zamanda bisikletini de süsleyerek sokağa çıkacak. Normal zamanda yapamayacağı bu tarz çıkış kadınlar için bir fırsat olacak ve Kayseri sokakları pazar günü renkli bir görüntüye sahne olacak. Kadınlar en güzel kıyafetlerini giyerek, bisikletlerini çiçeklerle ve kurdelelerle süsleyerek şehrin ana caddelerinde pedal çevirdikten sonra ''şehirlerde egzoz kokusu yerine parfüm kokusu olsun' konulu basın açıklaması yapacak.

Tura Katılım Koşulları:
1- Kendini ve bisikletini süslemek
2- Bisikleti yavaş yavaş sürebilmek
3- Şaşkın şaşkın bakanlara el sallamak ve gülümsemek

Çocuğunuzla katılabilirsiniz
Tura çocuklar ile katılabileceğini dile getiren Fatoş Yıldırım, 'Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'na çocuğunuzla katılabilirsiniz. Ancak çocuğunuz ve kendi güvenliğiniz için kalabalık grubun kenarında veya sonunda çocuğunuzun bisiklet sürüş temposunda ilerlemeniz gerekecek. Çocuğunuz 7 yaşından küçük ise ve siz çocuk için taşıma koltuğu kullanıyorsanız o zaman yine yavaş bir tempoda ilerleyin ve grubun ortasında olmaktan kaçının' şeklinde uyarıda bulundu.
Haber: Ahmet Bolat



Bakmadan Geçme