Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Uçan:

Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Uçan, sürücü kurslarından alınan sertifikaların geçerlilik tarihi hakkında bilgiler vererek, 'Sürücü kursundan sertifikasını alanlar 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sürücü belgelerini...

Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Uçan, sürücü kurslarından alınan sertifikaların geçerlilik tarihi hakkında bilgiler vererek, 'Sürücü kursundan sertifikasını alanlar 29 Mayıs 2015 tarihine kadar sürücü belgelerini alsınlar' dedi.

Sürücü Kursları Konfederasyonu Genel Başkanı Mesut Uçan, sürücü kurslarından alınan sertifikaların geçerlilik tarihi hakkında bilgiler verdi. Uçan, 'Son günlerde basında yer alan sürücü sertifikalarının 31 Aralık'a kadar dönüştürülmediği takdirde geçersiz olacağı belirtilmiştir. Bu bilgi doğru değildir. 29 Mayıs 2013 tarihli 28 bin 661 sayılı Resmi Gazete'nin geçici 2 maddesinin 1'inci fıkrasında bu yönetmeliğin yayını, tarihinden önce düzenlenmiş olan sürücü sertifikaları bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülür. Süresi içerisinde sınıfına uyan sürücü belgesi ile değiştirmeyenlerin sertifikalarının geçirliliği 29 Mayıs 2015 tarihidir. Bu tarihe kadar sürücü belgesi sertifikasını değiştirmeyenlerin sürücü belgeleri geçersiz olacaktır' ifadelerini kullandı.

uçan ayrıca, 'Sürücü sertifikası 29 Mayıs 2013 tarihinden sonra alanların sertifika düzenlenme tarihinden itibaren 2 yıl içinde sürücü belgesine dönüştüreceklerdir. 2 yıl içinde sürücü belgesine dönüştürülmemesi halinde geçersiz sayılacaktır. Geçersiz sayılması halinde tekrart sürüxü kursuna müracak edip, eğitimini alacaktır' dedi.

Bakmadan Geçme