Suriyeliler Üzerinden 'Gezi' Provokasyonu

Suriyeli mültecilerin yoğun olarak kaldıkları Eskişehir Bağları Mevkiinde Bayramın üçüncü gün meydana gelen Suriyeli mültecilerin dövüldüğü provakatif tahrik eylemleri, polisin yoğun uğraşı sonucu yatıştı.


Birkaç genç arasındaki adi sokak kavgasını fırsat bilen ve kısa sürede organize olan eli sopalı 200 kişilik Kayseri'nin değişik mahallelerinden gelen provakatif kalabalık, Suriyeli mültecilerin yaşadığı yerleri basarak mültecilerin araçlarına zarar verip, bir kısım mültecileri döverek oluşturmak istedikleri tahrik amacına ulaşmadı.

Suriyeli mültecileri hedef alan sokak kavgalarında bir kısım mülteciler yaralandı. Suriyeli mülteciler üzerinden üretilen birçok aspragas düzmece yalan haberlerle Eskişehir Mevkii halkını galeyana getirmek isteyen eli sopalı organizeli tahrikçi ekip, polisin uğraşı ve taraması sonucu etkisiz hale getirilerek olaylar yatıştırıldı.

Geçtiğimiz yıl meydana gelen Gezi kalkışması provasının denendiği Kayseri'de tahriklere alet olmayan mahalle halkı ve polisin uğraşı sonucu olaylar büyümeden yatıştırıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Kayseri gibi sulh ve sükûnetin hakim olduğu bir şehirde, Suriyeli mülteciler üzerinden üretilen bu manidar kalkışmaya alet olanların gözaltına alındığı olaylarda, polis ekiplerinin yoğun denetimi aralıksız devam ediyor.

Özellikle Suriyeli ailelere yardımcı olan kişi ve dernekleri de hedef alan kalkışmanın elebaşlarının bir kısım ulusalcı sol örgüt mensupları oldukları iddia ediliyor.

Bakmadan Geçme