Suriyeliler hat ve resim sergisi açtı

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Suriyeli Muhacir hattat ve ressamların kendi çalışmalarından oluşan 66 eserlik hat ve resim sergisi açıldı.

 Hunat Hatun Medresesi içerisinde oluşturulan serginin açılış programına Vali Yardımcısı Mehmet Aktaş, İL Müftüsü Şahin Güven, Mazlumder Şube Başkanı Ahmet Taş,  Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu ile davetliler katıldı.

Kayseri Suriyeliler Ensar Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muzaffer Marangozoğlu burada yaptığı konuşmasında, Derneğin  adında Suriyeliler ve Ensar sözcüklerinin bulunması sebebiyle muhacirlere karşı sorumluluklarının büyük olduğunu düşündüklerini ifade ederek şunları söyledi:

'Kayseri'mizde yaşayan bu kardeşlerimizin acılarına ve sevinçlerine ortak olabildiğimiz gibi onların sahip olduğu güzellikleri ve hünerleri sergilemek de bizim sorumluluğumuz dahilindedir. Bu kardeşlerimiz içinde bulundukları zor şartlardan dolayı yalnızca yardım alan ve yardım bekleyen şeklinde tanındı ve tanıtıldılar.  Ancak bu sergimiz ve ilerde yapacağımız güzel etkinliklerle içlerinde ne denli büyük şahsiyetlerin, üretken ve hünerli güzel sanatçıların olduğunu ortaya koyacağız inşallah. Burada sanatçıların gözüyle bir toplumun yaşadığı derin duyguları hissetmek ve siz sanatseverlerle hat ve resmin evrensel boyutunu ve görselliğini beraberce paylaşmak için bir aradayız. 'Allahu teala, bir iş yaptığı zaman kulunun o işi en güzel şekilde yapmasından hoşnut olur' diye söyleyen Hz. Muhammed (S.A.V.) bizleri bütün işlerimizde estetiğe düzgün ve ölçülü işler yapmaya teşvik etmektedir. Bunu da en iyi ortaya koyan hattat ve ressam gibi değerli sanatçılardır.'

Marangozoğlu'nun konuşmasın ardından Suriyeli bir grup öğrenci tarafından  'Mehter Marşı' okundu. Okunan marşın ardından 33 resim, 33 hat sanatından oluşan toplam 66 parçalık sergi İl Müftüsü Şahin Güven'in duasının ardından açıldı. Davetliler açılış sonrasında ise sergiyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Meraklılarını bekleyen sergi 29 Şubat-07 Mart tarihleri arasında açık kalacak.

Haber-Fotoğraf:  Ramazan Karakuş

Bakmadan Geçme