Suriyeli mültecilerden 'Halep yanıyor' çığlığı

Kayseri'ye sığınan Suriyeliler, Halep şehrinde devam eden bombardımana dikkat çekmek için eylem yaptı. Kayseri Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği mensupları 'Halep Yanıyor' sloganlarıyla bombardımana karşı Türkiye ve Dünya'nın dikkatini çekmek için Cumhuriyet Meydanı'nda slogan atarak basın açıklaması yaptı. Açıklamada Türk ve Kürt halkının olaylara duyarsız kalmasından yakınıldı. Grup eylemin ardından olaysız dağıldı.

 Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği Başkanı Ebabekir Karakaş, 'Ey Müslüman Türk ve Kürt halkı size Halep'i unutturan nedir? İngiliz ve Fransızların 100 yıl önce belirlediği aptalca sınırlar mı? Miraç Kandili yaklaşıyor. Yavaş yavaş Kudüs edebiyatları yapılmaya başlanıyor. Hiç kimse kusura bakmasın Kudüs'ün yolu Halep'ten geçer. Tarihe bakıldığında bu anlaşılır. Kudüs'ü fethedecek Selahaddinler tarihte olduğu gibi bugün de Halep'ten çıkacaktır' dedi.

…………………………………………..

Beşar Esad rejimiyle Rus ordusuna ait savaş uçaklarının bombardımana tuttuğu kentin muhalif bölgelerinde en az 251 kişi daha yaşamını yitirdi. Halep'te yaşayanlar enkaz altında kalan yakınlarını kurtarmak için çaba harcıyor. Halep'te yaşanan dramı Türkiye ve Dünya'ya duyurmak için eylem yapan Suriyeli mülteciler katliamın sona ermesini istedi.

Kayseri Öncü Nesil İnsanı Yardım Derneği öncülüğünde Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Suriyeliler slogan atarak tekbir getirdi. Arapça sloganlar atan grup Türkçe ve kendi dillerinde basın açıklaması yaptı. Halep'te devam eden bombardımanlarda sivil halkın hedef alınarak hastane ve camilere varil bombaları atıldığı belirtilen açıklamada Türk ve Kürt halkının olaylara duyarsız kalmasından yakınıldı. Basın açıklamasında Halep'e destek isteyen Kayseri Öncü Nesil İnsani Yardım Derneği Başkanı Ebabekir  Karakaş, 'Ey Müslüman Türk ve Kürt halkı size Halep'i unutturan nedir? İngiliz ve Fransızların 100 yıl önce belirlediği aptalca sınırlar mı? Miraç Kandili yaklaşıyor. Yavaş yavaş Kudüs edebiyatları yapılmaya başlanıyor. Hiç kimse kusura bakmasın Kudüs'ün yolu Halep'ten geçer. Tarihe bakıldığında bu anlaşılır. Kudüs'ü fethedecek Selahaddinler tarihte olduğu gibi bugün de Halep'ten çıkacaktır' dedi.

Suriyeli sığınmacılar eylemde Türkçe ve Arapça yazı pankartların yanı sıra, 'Halep yanıyor' yazılı kırmızı bir tişört giydi. Grup basın açıklamasının ardından sloganlar atmaya devam ederek olaysız şekilde dağıldı.

Haber ve foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme