'SURİYE'DE İNSANLIK ÖLMESİN'

Ekol Dershanesi öğrencileri, Suriye'den gelip, Kayseri'ye sığınan aileler için kışlık kıyafet yardımında bulundular. Yardımları teslim alan Kayseri İyilik ve Kardeşlik Platformu gönüllüsü Atabay Çelik, Suriye'de insanlık ölmesin diye yardımlara devam edildiğini söyledi.

Ekol Dershanesi öğrencileri, Kayseri'de bulunan Suriyeli aileler için seferber oldular. Öğrenciler, Kış ayı içerisinde olmamız hasebiyle aralarında anlaşarak kışlık giyecekler topladı. Öğrenciler bu yardım için 'onlar muhacir biz ise Ensarız, bu duyguyla yardımları topladık' değerlendirmesinde bulundular. Dershane kurucularından Mehmet Akif Karapınar, bu yardımların öğrencilerin özverisi sonucunda gerçekleştirildiğini söyleyerek, yardımlarının devam edeceklerini söyledi. Karapınar, ayrıca yardım kuruluşları talep geldiği taktirde kuru gıda yardımında da bulunabileceklerini belirtti. Yardımda bulunan öğrencilerden Burak Dal, Suriye'deki dramı takip ettiklerini ve drama seyirci kalamadıklarını kaydederken, Musa Mızrak; 'kardeş ülkeyiz, onların acısı bizim acımız oldu' dedi. Orhan Karagöz ise; 'Onların içinde bulunduğu drama bir gün biz de düşebiliriz. O gün bu kardeşliğimiz unutulmayacaktır.' ifadesinde bulundu.

'Suriye'de insanlık ölmesin'

Toplanan yardımlar Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu'na teslim edildi. Yardımları teslim alan platform gönüllüsü Atabey Çelik, Suriye'de insanlık ölmesin diye yardımlara devam edildiğini söyleyerek, Kayseri'de 500'e yakın Suriyeli ailenin olduğunu ve her ailenin de ortalama 10 nüfusa sahip olduğuna dikkat çekti. Çelik Suriyeliler için iğneden ipliğe birçok ihtiyacın olduğunu belirterek; 'platform olarak topladığımız yardımları ailelerin ihtiyaçlarına göre dağıtıyoruz. Ayrıca platform olarak ailelerin sağlık ve tedavi hizmetleriyle de yakından ilgileniyoruz.' dedi. Çelik, Ekol Dershanesi ve öğrencilerine de duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti.

Haber/Fotoğraf: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme