Suçluların korkulu rüyası: 'Güven Timleri'

Bütün uyarılar ve tedbirlere rağmen telefondaki sahte polis insanları dolandırmaya devam ediyor. Polis teşkilatının Güven Timleri telefondaki dolandırıcıları yakalamak için azimle çalışmalarını sürdürüyor. Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü İlkay Salın, kentte Güven Timlerinin çalışmalarıyla bir milyon liranın dolandırıcılardan kurtarıldığını söyledi.

 Kayseri'nin diğer illere nazaran huzur şehri olduğunu belirten Asayiş Şube Müdürü İlkay Salın, Güven Timlerinin halkın güvenliği için özverili bir şekilde çalıştığını belirtti. Telefonda kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcıların halkı kandırmaya devam ettiğini belirten Salın, 'Halkımız maalesef bu tarz olaylarda değişik kaygılardan dolayı mağdur olabiliyorlar. Uyarılarımıza rağmen dolandırıcılar halkın parasını gasp etmeye devam ediyor. Buradan bir kez daha söylüyorum. Polis teşkilatı hiçbir zaman telefonda halkımızı arayarak para istemez ve banka aracılığıyla para nakli yapmaz. Hatta kendi eliyle bile adreslerden para alamaz. Alamaz! Polisin görevleri içerisinde bu yoktur' uyarısında bulundu.

Güven Timleri göz açtırmıyor

Güven Timlerinin banka önlerinde ve ATM'lerde özellikle dolandırıcılık olaylarıyla ilgili titiz çalışma yürüttüğünü belirten İlkay Salın, 'Güven Timleri banka ve ATM'ler önündeki görevleri sırasında hareketlerinden şüphelendiği kişiler üzerinde yaptığı çalışmada birçok vatandaşı telefon dolandırıcılığına karşı son anda kurtardı.

Telefon dolandırıcılığı işi polisi daha çok uğraştırıyor. Geçen sene Kayseri'de bir milyon lira güven timleri tarafından yapılan uyarılar sayesinde dolandırıcıların eline geçmesine engel olundu. Fakat bütün çalışmalara rağmen yine de bunun önüne geçilemiyor. Halk bir şekilde dolandırıcılara inanıyor' dedi.

Yeni dolandırıcılık şekli buluyorlar

Polisin tedbirleri artırmasıyla dolandırıcıların başarılı olmadığını belirten İlkay Salın, suçluların en çok kandırmakta zorlandıkları hkim ve savcılar konusunda yeni dolandırıcılık taktikleri ürettiğini söyledi. Salın, 'Telefon dolandırıcıları kültürlü ve okumuş diye tabir ettiğimiz kişileri dahi tuzaklarına çekerek dolandırıyorlar. Güven Timlerinin yaptığı çalışmalar ve uyarılar sonunda dolandırma işlerinde zorluk yaşıyorlar.  Dolandırıcılar özellikle kandırmakta zorlandıkları hkim, savcı, avukat gibi bilinçli vatandaşları dolandırmak için değişik taktik ve oyunlar kurguluyorlar.  Bu insanları da paket servisi dediğimiz yöntemle kandırmaya çalışıyorlar. Savcıları ve hkimleri fazla dolandıramayanlar, adınıza paket geldi, şu kadar para yatırmanız gerekiyor gibi yöntemlerle dolandırıcılığa devam ediyor.  ' şeklinde konuştu. Bu ülkedeki dinamiklerin başka bir millette olmadığını kaydeden Salın, 'Aklını daha iyi şeylere yorsalar, insanlığın faydasına işler yapabilirler' açıklamasında bulundu.

Haber: Ahmet Bolat

Foto: Ramazan Karakuş

Bakmadan Geçme