Somali katliamı son olsun!

Mazlumder Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş, yaptığı açıklamada Doğu Afrika'nın mazlum coğrafyası Somali'nin Başkenti Mogadişu'da, bomba yüklü araçla yapılan kanlı saldırıyı kınayarak 'İnşallah bu son olur' temennisinde bulundu.

Doğu Afrika'nın mazlum coğrafyası Somali'nin Başkenti Mogadişu'da, kentin en kalabalık yerlerinden birinde bomba yüklü araçla yapılan kanlı saldırıda 300'den fazla insanın öldüğünü, 200'den fazla insanın da yaralandığını hatırlatan MAZLUMDER Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Taş yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
'Şu ana kadar hiçbir örgütün üstlenmediği, EŞŞEBAB silahlı örgütünün yaptığı iddia edilen saldırı Somali halkını büyük bir yasa boğdu. Ülkede ulusal yas ilan edildi. Silahsız, savunmasız masum insanlara karşı yapılan saldırıda yaralananların önemli bir kısmı tedavileri yapılmak üzere Türkiye'ye getirildi. Ayrıca Türkiye Hükümeti bölgeye doktor, sağlık ekipmanı ve tıbbi malzeme yardımında bulundu. MAZLUMDER olarak! Silahsız masum insanlara karşı yapılan bombalı katliamı insanlık adına kabul edilemez, utanç verici buluyor ve şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet yaralılara acil şifalar, Somali halkına ve devletine başsağlığı diliyoruz. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmaması için Somali Devleti'ni ve Afrika Birliği Örgütü'nü caydırıcı tedbirler almaya davet ediyoruz. '
Kurum haberi

Bakmadan Geçme