'Sıra Gecesi' çiğ köfte adı oldu

Şehrimizde yıllardır baharat sektöründe hizmet veren ve bu dalda ülkemizin en önemli firmaları arasında yer alan Bayrak Gıda San. ve Tic. A.Ş. bugünlerde yepyeni bir ürünü piyasaya sunmanın mutluluğunu yaşıyor. Firma yetkilileri 'Sıra Gecesi' ismiyle çıkardıkları etsiz çiğ köfteyi ilk etapta iç pazarda sonrasında ise dış pazarda aranılan marka haline getirmeyi planlıyor.

 Kayseri'de  1972 yılında baharat grubu ürünlerle gıda sektörüne giriş yapan ve Kent markası ile baharat üretimine başlayan Bayrak Gıda San. ve Tic. A.Ş.  250'ye yakın ürün çeşidine bir yenisini daha ekledi. Firma yetkilileri özellikle son dönemlerde hızlı bir şekilde yayılan çiğ köfte alışkanlığını gözönüne alarak 'Sıra Gecesi' adı altında çiğ köfte üretimine başladı.

Bayrak Gıda'nın sahibi Şaban Bayrak 'Sıra Gecesi ' ismiyle piyasaya sürdükleri etsiz çiğ köftenin üretim aşamasından bahsederek; 'Ulusal ve uluslar arası fonlar kullanarak yürüttüğümüz projelerle, Ar-Ge çalışmaları kapsamında yeni ürün denemeleri yapmaktayız. Bu bağlamda üniversite sanayi iş birliği çalışmaları noktasında etsiz çiğ köfte üretimi için 6 aylık AR-GE çalışması neticesinde beğenilen tat ve lezzetiyle üretime geçmiş bulunmaktayız. Yeniliklerimiz bundan sonra da sürecek' diye konuştu.

Geleneksel 'Sıra Gecesi 'etsiz çiğköftenin 200 gramlık yarım porsiyonu 5 TL, 400 gramlık tam porsiyonu 10 TL, 600 gramlık 1 buçuk porsiyon 15 TL, 1000 gramlık aile porsiyonu ise 25 TL'den satışa sunuluyor.

Sıra Gecesi'nin Kayseri'de Sivas Caddesi, Ziya Gökalp,  Sümer ve Talas Şubeleriyle 4 bölgede bayiliği bulunuyor.

Çiğköfte gofret arasına konmuştu

Bayrak Gıda daha önce de bilimsel araştırma sonunda çiğköfteyi lavaş yerine gofret arasına koyarak müşteriye sunmuş ve 'faydalı model belgesi' almıştı.

Haber-Fotoğraf: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme