Sinan Kent Üyelerinin Hak Arayışı

Kayseri'de bulunan Sinan Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin üyeleri, 150 imza toplamalarına rağmen kooperatifin genel kurul kararı almadığını ileri sürdü.Sinan Kent Kooperatifi üyeleri adına açıklama yapan Ahmet Özmen, '15. yıl önce yapılan...

Kayseri'de bulunan Sinan Kent Konut Yapı Kooperatifi'nin üyeleri, 150 imza toplamalarına rağmen kooperatifin genel kurul kararı almadığını ileri sürdü.

Sinan Kent Kooperatifi üyeleri adına açıklama yapan Ahmet Özmen, '15. yıl önce yapılan genel kurulda üyelerimize karşı haksızlık ve usulsüzlük yapıldı. 1.5 yıldır hukuk mücadelesi veriyoruz ve bu mücadelenin sonuna yaklaştık' dedi.

Özmen, 'Biz Sinan Kent Kooperatifi üyeleri olarak yapılan genel kurul için mahkemeye itirazda bulunduk. 100 usulsüz üye kaydı olduğunu ispat ettik. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü verdiğimiz dilekçe sonrasında bu üyelerin ihracına karar verdi. Mevcut yönetim bu kişileri neden üye yaptığını ve tek bir kuruş almadığını, daha sonra neden ihraç ettiğini açıklamadı' diyerek şu şekilde konuştu:

'Bu üyeler toplu olarak kayıt edildi ve mevcut yönetim yapılan genel kurulu kazanmak için böyle bir şey yaptı.

Biz bununla ilgili olarak 150 imza topladık ve olağanüstü genel kurul yapılmasını istedik. Kooperatif yetkilileri bizim imzalarımızın kanunsuz bir şekilde toplandığını ileri sürerek üyeleri hiçe sayan iki satır bir yazı yazdı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne dilekçe verdik ve 150 imza topladığımızı ilettik. Müdürlük yetkilileri toplanan imzalarda herhangi bir kanunsuzluk olmadığını ve kooperatif üyelerinin alınan karara uyması gerektiğini iletti. Ancak mevcut yönetimden tek bir olumlu adım atılmadı.

Binaların mantolaması 6 ay önce yaptırıldı. Bununla ilgili olarak ne kadar maliyet olduğunu kimse bilmiyor. Kooperatife bunu sorduğumuzda Kooperatifler Kanununu mazeret göstererek kendi üyelerine bile bilgi vermiyor.'

Ahmet Özmen, ulaşamadıkları Sinan Kent üyeleri bulunduğunu belirterek, 'Üyelerin kendi kooperatifine sahip çıkması çağrısında bulunuyoruz' diye konuştu.

Yorumlar 1
Şevki Eroglu 05 Şubat 2014 15:28

koparetif baskanı Ali cihanı biz getirdik hakknda birsürü idda var 1998 den beri bu koparatife para ödüyoruz bu iddaları ckp adam gibi yalanlayamyor demekki gercek colugumuzun cocugumuzun rıskını yiyenlere zehir zkkm olsun eger hakkmz varsa zaten gözükende o var bir ısı yaltımı 90 metre kare yi 5700 lira maliyet ckartıyorlar bu yolsuzlugun ortada oldugunu gösterir ..

Bakmadan Geçme