Seyyid Burhaneddin türbesi restore ediliyor

Mevlana'nın hocası Seyyid Burhaneddin'in türbesi restore ediliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi yağmur ve kar sularının içeriye sızması sonucu deforme olan türbe üstü, iç mekanda yenileme çalışması başlattı.

Yağmur ve kar yağışları nedeniyle iç mekanında su sızıntısı ve rutubet oluşan Seyyid Burhaneddin Türbesi'nde onarım ve yenileme çalışmaları başladı. İç mekandaki rutubetli duvarlara Büyükşehir Belediyesi tarafından duvar kaldırması ve raspa çalışması yapıldı. Restore çalışmaları düzenleme yapılacak bölgelere belediyece asılan levhalar aracılığıyla duyuruldu.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yenileme projesi Kayseri Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından kabul edildi. Yapı ve Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ihale edilen türbenin yenilemesine bir hafta içinde başlanacağı bildirildi.
Daha önce yağmur ve kar sularının türbe çatısında oluşan çatlaklardan sızarak içeriye girmesi türbe içinde ıslaklık ve nemlenmeye neden olmuştu. Restore çalışmaları içerisinde, türbenin çatısı çinko ile kaplanacak ve çatıdan su sızıntısının önüne geçilmiş olacak. Türbe içerisine su sızmaması için çevresel bölümlerde yenileme çalışmaları içerisinde yalıtım yapılacağı bildirildi.

Haber ve Foto : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme