Sendika üyesi olmak artık çok kolay

Tüm Tekstil-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Erdoğan Gazetemize yaptığı açıklamada yeni sendikalar yasası ile birlikte 7 Kasım 2013'te noter işlemlerinin kalkacağını belirterek, notere gidilmeden günün 24 saati istenilen sendikaya üye olabilineceğini söyledi.


 Tüm Ağaç-İş Sendikası'nın Cumartesi günü gerçekleşen 1. olağan Genel Kurulu'na birçok sendikacı ve sendika başkanı katılmıştı. Tüm Tekstil-İş Genel Başkanı Bayram Erdoğan'da kurula katılan sendikacılardan biriydi. Erdoğan, gazetemize yeni sendika yasasının getirdiği kolaylıkları anlatarak; 'Yeni sendikalar yasasının çıkmasından sonra 7 Kasım 2013 tarihi itibari ile noter işlemleri kalkıyor. Bu tarihten sonra işçiler sendikalı olmak veya başka sendikaya üye olmak için notere gitmeden günün 24 saatinde e-devlet kanalıyla istedikleri sendikaya üye olabilecekler. Bu uygulamanın sendikalaşmayı hızlandıracağı kanaatindeyim.' dedi.

'İşçilerin sendikalaşma haklarına saygılı olunmalı'

Erdoğan, yeni kurmak üzere oldukları Tüm-İş konfederasyonuna bağlı sendikaların örgütlenmesini, taban çalışmalarını ve sendika içi eğitimlerinin hızla devam ettiğini kaydetti. 7 Eylül Cumartesi günü Tüm Ağaç-iş Sendikasının genel kurulu delegelerin katılımıyla Kayseri'de gerçekleştirdiklerini söyleyerek; '14-15 Eylül tarihleri arasında Adana'da başkanlar kurulu yapacağız. Dolayısıyla sendikalarımız örgütlenmeye önem vermekte. Türkiye'de sendikal hareketin dibe vurduğu ve işçilerin susturulduğu bir dönemde Tüm-İş Konfederasyonuna bağlı 9 sendikamızla bölgelerde fabrika önlerinde işçi arkadaşlarımıza sendikalaşmanın ve örgüt olmanın önemi ve yeni sendikalar yasasını anlatmaya çalışacağız. Sendikalarımızın kadroları ekibi heyecanla inanarak farklı bir sendika anlayışı dürüst bir sendika anlayışı ve sendikacılığı Türk işçisine ve emekçisine tüm gücümüzle, inancımızla onların ekmeğini ve alın terini ve namusumuz kadar kutsal sayarak ülkemizin geneline bu anlayışın her tarafta anlatarak ciddi bir sendika faaliyetlerimiz başladı.' ifadelerini kullandı. Kayseri emekçisiyle yola çıktıklarını anlatan ve bu sendikayı ülkenin geneline yayarak çalışmalarına devam edeceklerine değinen Erdoğan; 'Kayseri işverenlerine işçilerin sendikalaşma haklarına saygılı olmalarını istiyoruz. İşçiler sendika seçme özgürlüğünde işverenler tarafından tehdit edilmemelidirler işten atılmamalıdırlar. Böyle bir şeyle karşılaştığımızda tüm demokratik haklarımızla kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olamasın dedi. Kayseri işçisine ve emekçisine saygılarımızı sunuyoruz.' şeklinde konuştu.

Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme