Selda Avcı'nın Mutfağı... Bisküvili Puflar
Merhabalar efendim, bugün yine harika bir lezzeti sizlerle buluşturacağız. Hemen malzemelerimizi ve yapılışımızı paylaşalım, hadi bakalım kolay gelsin.
Malzemeler:
1 paket yuvarlak burçak bisküvi
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 su bardağı süt
2 kaşık un
2 kaşık nişasta
2 kaşık şeker
Üzeri İçin:
Hindistan cevizi
(Sprinkles) Pasta süsü
Yapılışı:
Süt, şeker, un, nişasta ve margarini tencereye alalım. Ocağın en küçük gözünde yavaş yavaş koyulaşana kadar pişirelim. Koyulaşan muhallebiyi ocaktan alıp vanilyayı ekleyelim ve sık sık soğuyana kadar karıştıralım. (Üstünün kabuk bağlamamasını, çırparak önleyelim) Muhallebi soğuyunca bisküvilerin üzerine iki tatlı kaşığı muhallebi koyalım, kaşığın iç kısmı ile düzelterek kubbe görüntüsü verelim. Muhallebili kısmı pasta süsüne ve Hindistan cevizine bulayıp servis yapalım. Afiyet olsun.
Bu farklı lezzeti denemenizi tavsiye ediyorum, Hoş çakalın.
Hazırlayan: Selda AVCI