Şehitlerimizi unutturmayalım!

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan, bugün üzerinde yaşadığımız toprakları şehit ve gazilere borçlu olduğumuzun altını çizerek, 'Onları unutmayalım, unutturmayalım' dedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Yılmaz Üçkan bir basın toplantısı düzenleyerek Şırnak'ta Helikopter kazasında şehit olan 13 asker için başsağlığı temennisinde bulundu. 'Şehitlerimizi unutmayalım, unutturmayalım' diyen Üçkan, teröre ve ona destek verenlere verilebilecek en güzel cevabın birlik beraberlik olduğunu söyledi.
Üçkan, dernek binasında gerçekleştirilen toplantıda birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğu vurgusunda bulunarak şunları söyledi:
'Önceki gün 13 vatan evladımız şehit oldu. Al yıldızlı bayrağımız, ezanımız için şehadete yürüdüler. Son 8 günde terörle mücadelede ülke genelinde 24 şehit verdik. Bu da şunu gösteriyor. Vatanımız var olduğu sürece, şehit vermeye devam edeceğiz. Şehitlerimiz ocaklara kor ateş düşürüyor. Bizler şehitlerimizin kanını yerde bırakmayacağız. Şehit ve gazi aileleri olarak 80 milyona diyoruz ki; 'Ülkemizin yarınları için bu yiğitlerimizi unutmayalım, unutturmayalım. Bu yiğitler bu vatan için canlarını verdi. Bizlere düşen bu yiğitlerimize ve tüm şehitlerimize sahip çıkmak. Sahip çıkmak sadece sözle değil yüreklerle oluyor. Şehitlerimiz şehadet şerbetini içerken tek düşündükleri vatanın namusu. O zaman bizde onların namusuna sahip çıkmalıyız. Bunu yapmak zorundayız.' Geçmişi emanet aldığımız şehitlerimizden, yarınlarımız bırakacağımız çocuklara şehitliğin ve gaziliğin her gün anlatılması gerekiyor. Toplumumuz bu duyarlılığını kısmen de olsa kaybetmiş durumda. Toplumumuzun bu konudaki hassasiyetini bir an önce artırmalarını istiyoruz. Kayserili şehidimiz Mehmet Erdoğan'ı binlerle yolcu ettik. Ama bu yolculuk on binlerle olmalıydı. İnşallah bundan sonraki süreçte şehidimiz olmaz.'
'Vatana uzanın eli kırarız'
Son zamanlarda terör örgütleri Türkiye Cumhuriyeti'nin bekasını tehlike altına almak için el ele verdiğini, Amerika'nın da bunlara destek verdiğini belirterek; ' Biz Yüce Türk devletinin büyüklüğünü biliyoruz. Vatanın bölünmezliği için çan vermeye hazırız. Vatana uzanan elleri kırarız.' dedi.
Üçkan, dernek olarak Şehit Tüm General Aydoğan Aydın'ın isminin Kayseri'de yaşatılması için çalışma başlatılarak bir caddeye ya da parka isminin verilmesi noktasında yetkili mercilerle görüşeceklerini kaydetti.
Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme