Şehit Yazanel tekbirlerle defnedildi

Diyarbakır'ın Silvan karayolunda PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında şehit olan Sivas Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 38 yaşındaki Nuri Yazanel, Kayseri'de toprağa verildi. Şehidin eşi ve meslektaşı Güldane Yazanel, eşinin üniformasını giyerek cenazeye katıldı. Törende Kayseri, Sivas ve Yozgat'ın vali ve emniyet müdürleri de hazır bulundu.

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından Kayseri'ye nakledilen şehidin naaşı cenaze namazı öncesinde cami avlusuna getirildi. Hunat Camii'nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazına Vali Orhan Düzgün, Sivas Valisi Alim Barut, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, 25. Dönem Milletvekilleri Kemal Tekden ve Süleyman Korkmaz, Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Uğur Özcan, Sivas İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Yozgat İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, şehidin babası Davut Yazanel, ailesi, yakınları ile şehidin silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Baba Davut Yazanel, cenaze namazını oğlu Nuri Yazanel'in özel harekat şapkasıyla kıldı. 


Şehidin naaşı, İl Müftüsü Şahin Güven'in kıldırdığı cenaze namazının ardından 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Kahrolsun PKK' sloganları atılarak bir süre taşındıktan sonra Asri Mezarlık'taki Polis Şehitliği'ne tekbir ve dualarla defnedildi. Saygı atışının ardından tabuta sarılı olan şehidin emaneti şanlı Türk Bayrağı, Vali Orhan Düzgün tarafından şehidin 14 yaşındaki oğlu Yusuf Yazanel'e, polisler tarafından taşınan fotoğrafı ise babası Davut Yazanel'e teslim edildi. 

Bakmadan Geçme