Şehit haberi ile sarsıldık

İstanbul Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısında şehit olan Polis Memuru Ramazan Kırboğa'nın şehadet haberi Kayseri'deki baba evine ulaştı.

İstanbul Vezneciler'de polis araçlarının geçişi sırasında bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 7'si polis 12 kişi şehit oldu; 35 kişi de yaralandı.

Dün sabah meydana gelen terör saldırısında şehit olan polis memuru Ramazan Kırboğa'nın, Kayseri'deki baba ocağında yas var.

Şehit Kırboğa'nın Ziya Gökalp Mahallesi'nde yaşayan babası Süleyman ve annesi Makbule Kırboğa'ya acı haberi, İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri verdi.

Acı haberi alan şehidin ailesi ve yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin baba evine Türk bayrakları asıldı. Kocasinan Belediyesi de evin önüne taziye çadırı kurdu.

Evli ve 1 erkek çocuk babası olan Kırboğa'nın, Fırat Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nden mezun olduğu ve bir dershanede kısa süre öğretmenlik yaptıktan sonra ataması olmadığı için polisliğe başvurduğu öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıldır görev yapan Kırboğa'nın, 9 kardeşinin olduğu belirtildi.

Ağrı nüfusuna kayıtlı olan şehit Ramazan Kırboğa'nın naaşı, yarınHunat Camisi'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından Polis Şehitliği'ne defnedilecek.

Hain saldırının ardından Kayseri'deki sivil toplum kuruluşları kınama mesajları yayımladı.

 

'Türkiye teröre boyun eğmeyecek'

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, konuyla ilgili yazılı açıklamasında, saldırıyı lanetlediklerini dile getiren OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Türkiye'nin yürüyüşüne, birlik ve beraberliğine kasteden, huzur ve güvenliğini hedef alan bu tür saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye teröre boyun eğmeyecektir. Bizlere düşen görev, birlik olmak, devletimizin yanında dimdik ayakta durmak olmalıdır. Saldırıda hayatını kaybeden emniyet mensuplarımıza ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, aile ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz.'

 

'Milletimizin başı sağ olsun'

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, terörün ve destekçisi dış ve iç mihrakların, Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve milletinin iradesini asla sarsamayacaklarını ve hain emellerine ulaşamayacaklarını belirten Hiçyılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
'İstanbul'da yapılan saldırı bizleri derinden yaraladı. Saldırı sonucunda ilk belirlemelere göre, 7'si polis olmak üzere 11 kişinin şehit olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği hedef alan bu alçak saldırganlar amaçlarına ulaşamayacak, bizleri yıldıramayacaktır. Terörün ülkemizin her yerinden; doğusundan batısından, kırsalından büyük şehirlerinden temizlenmesi için gereken ne varsa yapılmasını istiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.'

 

Alçaklar hesap verecek

Kayseri Ticaret Borsası (KTB) Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, de 'Yapılan alçakça ve haince saldırı hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır' dedi.
Terörün ve terörü destekleyenlerin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve milletin inancını hiçbir zaman sarsamayacağına dikkat çeken Başkan Şaban Ünlü, mesajını şöyle sürdürdü: 


'İstanbul'da polislerimizi taşıyan servis aracına yapılan saldırı bizi derinden yaraladı. Saldırıda 7'si polis olmak üzere 11 kişinin şehit olduğu açıklandı. Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Devletimizin teröre karşı azimli ve kararlı duruşunu böyle alçakça saldırılarla bertaraf etmeye çalışan hainler mutlaka hesap verecek ve hak ettikleri cezayı çekeceklerdir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini ve huzurunu bozmaya Allah'ın izniyle kimsenin gücü yetmeyecektir. Hükümetimizin terörle mücadelesinde sonuna kadar destekçisi olmaya devam edeceğiz. Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, 'İstanbul ve diğer şehirlerimizde terör sebebiyle hayatını kaybedenlere, Emniyet ve TSK personelinden şehit düşenlere de Allah'tan rahmet dilerken, yakınlarının ve Milletimizin başı sağ olsun'

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme