Şehidimizin adı Patani'de de yaşayacak

Güney Asya'da yer alan ve yüzde 85'ini Müslümanların oluşturduğu Patani'de, Mavi Marmara gemisinde İsrail komandolarının saldırısı sonucu şehit olan Furkan Doğan'ın ismini taşıyan ve bir süredir inşaatı devam eden yetimhanenin tamamlanmak üzere olduğu öğrenildi.

 İsrail güçleri tarafından düzenlenen Gazze filosu saldırısında şehit olan Furkan Doğan'ın ismi Güney Asya'nın Müslüman coğrafyası olan Patani ülkesinde yaşatılacak.

Asya'nın Gazze'si Patani'de yetimler için yaptırılan ve  Mavi Marmara Şehidi Furkan Doğan'ın adının verileceği ''Şehid Furkan Doğan Yetimhanesi ve Hafızlık Merkezi'nde mutlu sona yaklaşıldı.

Şehit Furkan Doğan'ın babası Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Başbakanlık Başdanışmanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Doğan da projenin tamamlanmak üzere olduğunu facebook sayfasından paylaştı. Doğan paylaşımında 'Patani'deki Şehit Furkan Doğan Yetimhanesi bitmek üzereymiş. Maaşallah çok güzel olmuş. Rabbim emeği geçenlerden razı olsun.' ifadelerine yer verdi.

40 yetimin, her türlü ihtiyacını üstlenecek olan yetimhanede, aynı zamanda bu yetimlerin hafız olarak yetiştirilmesi amaçlanıyor. Projesinin toplam maliyetinin ise 600 bin TL olduğu öğrenildi.

Kadim Müslüman toprağı Patani

15. yüzyıldan beri bir İslam toprağı olan Güney Asya'nın şirin ülkesi Patani, yüz yıldan fazladır Budist Tayland işgaliyle karşı karşıya kaldı.  Her türlü baskı ve zulme maruz kalan Patanili Müslümanlar dünyaya seslerini duyurmakta güçlük çektiler.

Tayland'ın güneyinde yer alan ve Malezya ile Tayland arasında kalan Patani'de yaklaşık 5 milyon Müslüman yaşıyor ve bu rakam nüfusun yüzde 85'ini oluşturuyor. Müslüman Patani Malayları, Tayland'da Çinlilerden sonra ikinci büyük etnik grubu oluşturuyor. Seçme ve seçilme hakkı bulunmayan Malay Müslümanların yaşadığı ve neredeyse tamamı Müslüman olan Patani bölgesi, Tayland'ın atadığı Budist valilerce yönetiliyor. 2 asır hüküm süren Patani İslam Krallığı'nı kurmalarına rağmen Malay Müslümanlarına resmi tarihte yer verilmiyor.

Haber: Ramazan KARAKUŞ

 

 

Bakmadan Geçme