Şehidimizi ağıtlarla uğurladık

İstanbul Vezneciler 'deki patlamada şehit düşen 31 yaşındaki Ağrı'lı polis memuru Ramazan Kırboğa Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan tören ve Hunat Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Polis Şehitliği'nde toprağa verildi. Türkçe ve Kürtçe ağıtların yakıldığı törende polis üniforması giydirilen şehidin 1 yaşındaki oğlu Yusuf, babasını fotoğrafını öperek ve selamlayarak uğurladı.

Ağıtlar Kürtçe yakıldı

Kürtlerin haklarını savunduğunu iddia ederek eşkıyalık yapan PKK terör örgütünün İstanbul Vezneciler'deki kalleş saldırısında şehit olan polis memuru Ramazan Kırboğa'nın cenazesinde şehidin arkasından ağıt yakan yakınları teröristlere Kürtçe beddua etti.  Aslen Ağrılı olan Şehit Kırboğa'nın Kayseri'de yaşayan eşi ve ailesi cenaze töreninde gözyaşı döktü. Şehidin 1 yaşındaki oğlu Yusuf da polis üniforması giydirerek cenazeye getirildi. Şehidin eşi Ceylan Kırboğa ile kardeşleri tören alanına getirilen şehidin tabutuna sarılarak, Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehitle yakınlığı olan Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ da şehit cenazesine katılarak ailesine başsağlığı diledi.

Şehit babaya son dokunuş
Ceylan Kırboğa, polis üniforması giydirdiği 1 yaşındaki oğlu Yusuf'a babasının fotoğrafını öptürdü. Olup bitenden habersiz minik Yusuf, babasının fotoğrafına bakarak son kez dokundu. Tabutun geçişi sırasında annesinin yardımıyla selam duruşu yapan Yusuf şehit babasını uğurladı. Ceylan Kırboğa, şehit eşinin tabutu başında Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yaktı.  'Oğluma yazık ettiler. Daha o bir yaşında babasız kaldı. Oğlum büyüsün, babasının öcünü alsın' diyerek ağladı. Terör örgütüne bela okuyan şehidin kardeşleri ise ; 'Polisten ne istediniz. Bizden ne istediniz de bunlar geldi başımıza' diye ağıt yaktı. Şehit Kırboğa'nın cenazesi  Hunat Camisinde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

(Kayseri Gündem)


Bakmadan Geçme