Savaştan kaçtı, yaşam savaşı veriyor

Suriye'deki iç savaştan ailesiyle kaçarak Türkiye sığınan 11 yaşındaki Muhammed Gıgı, Kayseri'de trafik canavarının mağduru oldu. Doktorların 'üç gün yaşamaz' dediği talihsiz çocuk 8 ay boyunca makinaya bağlı olarak yaşam savaşı verdi. Kazada başından aldığı darbe nedeniyle felç olan Muhammed, direndi ve hayatta kalmayı başardı. Muhammed'in taburcu olması halinde tedavi ve bakımi için evlerinin ve hayat şartlarının uygun olmaması Gıgı ailesini düşündürüyor. Aile hayırseverlerin yardımını bekliyor.

 Geçen yıl Ramazan ayının ilk günü bisikletiyle ekmek almaya giden Muhammed Gıgı,  Melikgazi Çorakçılar Mahallesi'nde halk otobüsünün çarpması sonucu hastaneye kaldırıldı. Başından aldığı darbe nedeniyle beyninde ödem oluşan talihsiz çocuğun kafasında ve vücudunda kırıklar meydana geldi.  Kafa travmasına bağlı olarak uzuvlarını felç nedeniyle kullanamayan  ve 'üç gün yaşamaz diyen' doktorlara inat 8 aydır komada yaşam mücadelesini kazanan Muhammed hayata yeniden tutundu. Yoğun bakımdan çıkarak fizik tedavisi devam eden küçük Muhammed'in yakın zamanda taburcu edileceği bildirildi. Ancak, aile yaşadıkları evde çocuklarının tedavisini sağlıklı bir şekilde yapamayacağını düşünerek endişelenmeye başladı.

Bir evde üç aile kalıyorlar

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Gıgı ailesi, Kayseri'de akrabalarıyla 70 metrekarelik bir evde iki akraba aileyle birlikte kalıyorlar. Ebu Bekir Gıgı ve Fatma Kefa'nın 9 çocuğundan en küçüğü olan Muhammed'in 8 aydır yaşadığı koma halinden çıkmasına sevinen ailesi, oğullarının taburcu olması halinde ne yapacaklarını kara  kara düşünmeye başladı. Yaşadıkları evlerinde üç aile ve 20 kişinin yaşadığını belirten baba Ebu Bekir Gıgı, 'Oğlumuzun başına gelen olay bütün ailemizi üzdü. Çocuklarım eşim ve ben her gün Muhammed için dua ettik. Onun başına kazayı veren Allah, oğlumuzu bize bağışladı. Bunun sevincini yaşıyoruz. Ancak kaza sonrasında oğlumuz felç kaldı. Artık yürüyemeyecek, koşamayacak. Onun için özel bakım gerekecek. Evimiz çok dar ve üç aileyle 20 kişi yaşıyoruz. Oğlumuzun hayatta olmasına sevindik, ancak hastaneden eve gönderirlerse tedavisi ve bakımını biz nasıl yaparız. Allah yardımcımız olsun' dedi.

 

Haber : Ahmet Bolat

 

Bakmadan Geçme