Sarraflar Ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy:

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altının kredi kartı ile taksitlendirilmemesi için çıkacak olan yasa ile ilgili olarak, 'Altının taksitlendirilmemesi bizim için daha iyidir' dedi.Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular...

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altının kredi kartı ile taksitlendirilmemesi için çıkacak olan yasa ile ilgili olarak, 'Altının taksitlendirilmemesi bizim için daha iyidir' dedi.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, altının para olduğunu söyledi. Altının kredi kartı ile taksitlendirilmesinin kuyumcular için de iyi bir şey olmadığını dile getiren Gülyos, 'Altın paradır. Tabi ki altının kredi kartı ile taksitlendirilmesi bizim içinde iyi bir şey değildir. Çünkü kredi kartı ile taksitlendirilmediği zaman altının yükseldiğinde biz zarar ediyoruz. Ama artık ticaret değişiyor. İnsanların bu durgunluğu atlatabilmesi için kuyumcular ve sarraflar içerisinde taksitlendirme yapan arkadaşlarımız tabi ki bundan biraz zarar görecekler. Ama bizim yan ürünlerimiz olan pırlanta ve elmas gibi konumlarda olan değerli madenlerin satımını yapan arkadaşlarımız vardı. Bu bizim yan ürünlerimizin satışına katkı sağlamayacak. Şuanda duygun olan piyasayı biraz daha iç piyasamızı durgunluğa sevk edecektir. Yoksa altının taksitlendirilmemesi de zaten bizim için daha iyidir' ifadelerini kullandı.

Kuyumcuların Kayseri'de altın yatırım aracı görüldüğü için taksitlendirme yapılmadığını söyleyen Ömer Gülsoy, şunları kaydetti:

'Artık ticarette değişiyor. Ürünlerin diğer ticaret araçları da artık eskisi gibi değil. Müşteriye alternatif sunmak için taksitlendirme veya ödeme kolaylıkları sağlanıyor. Sağlanması gerekir diye düşünüyorum. Çünkü artık bütün tüketicilerimiz ödeme kolaylıkları sağlandığı zaman ticaret oluyor. Bir potansiyel yakalanıyor. Artık eskisi gibi peşin satan veresiye satan anlayışı bitti. Bu kredi kartları hem ticaretin kolaylaşmasına hem de ticaretin biraz daha aksiyon haline gelmesini sağlamaktadır. Ama şuan taksit sayılarının düşürülmesi de diğer sektörlere de zarar verecektir diye düşünüyorum. Bunu keşke kredi kartlarının ilk çıktığında, caddelerde dağıtılan kredi kartları olmadan önce bu tedbirler alınsaydı çok daha güzel olurdu.'

Bakmadan Geçme