Sarızlılar Binboğa'ya çıktı

ཚ Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Yürüyüşü' etkinliğinde doğaseverler Binboğa dağlarının zirvesine yürüdü.

Sarız, İlçe Belediye Başkanı Ömer Faruk Eroğlu ve arkadaşlarının organizasyonunda Binboğa dağlarına zirve yürüyüşü gerçekleştirdi. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Demokrasi Yürüyüşü etkinliğine çok sayıda doğasever katıldı.

Yürüyüş öncesinde Sarız Belediyesi önünde şehitlere saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan doğaseverler, törenin ardından yola çıktı. Çağsak mevkiinde yürüyüşe başlayan doğaseverler, daha sonra Binboğa dağlarına ulaştı. Binboğa yaylalarında verilen dinlenme ve yemek molasının ardından Kırkısrak yaylalarına uzanan yürüyüş burada sona erdi.

Yürüyüş hakkında bilgi veren Başkan Eroğlu, 'Şehitlerimizi anmak, büyük zaferimizi kutlamak ve her şeye rağmen ülke olarak ayakta olduğumuzu göstermek için, bayrağımızı aldık ve yola koyulduk. Bu yıl birincisini başlattığımız Binboğa dağlarına yürüyüşümüzü her yıl 30 Ağustos bayramını kutlama etkinlikleri çerçevesinde devam ettireceğiz. Binboğa dağlarımızı uluslararası arenada tanıtacağız ve dağ turizmine kazandıracağız.' dedi.

Kurumsal Haber

Bakmadan Geçme