Sahabiye siyasetin merkezi oldu

Birçok farklı milletten insanı bünyesinde barındıran Sahabiye Mahallesi, iktidar ve muhalefet partileri il binalarının da yer almasıyla 'Kayseri'de siyasetin merkezi' haline geldi. Mahalle ayrıca kentteki medya kuruluşlarının çoğunun yer alması sebebiyle 'Kayseri'nin Bab-ı Ali'si' olma özelliğini de halen koruyor. Mahalle Muhtarı Alim Gerçel, yeni taşınacak AK Parti il binası ile mahallelerine daha fazla hizmet gelmesini umduklarını söyledi.

Sahabiye Mahallesinde halen Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi ve Cumhuriyet Halk Partisi il başkanlıkları bulunuyor. Son olarak AK Parti Hastane Caddesi'nden buraya taşınıyor. Parti isminin büyük harflerle boydan boya yazıldığı binada halen iç temizlik çalışmaları devam ediyor. İktidar Partisi, yakın bir zamanda yeni binasında hizmet vermeye başlayacak. Ak Parti'nin de buraya taşımasıyla mahallede 4 siyasi parti bulunmuş olacak. İktidar, ana muhalefet ve muhalefet partileriyle Sahabiye Mahallesi siyasetin en çok konuşulduğu, siyasilerin en fazla ziyaret ettiği merkez haline dönüşecek.

İktidarla hizmet gelir
Bu duruma en çok mahalle muhtarı Alim Gerçel seviniyor. Çünkü Gerçel, iktidar partisi hizmet binasının mahallesine taşınmasıyla Kocasinan Belediyesi'nden daha fazla hizmet alabileceklerini düşünüyor. Gerçel, 'Buradaki siyasi partiler mahallemize değişik bir renk katıyor. Seçimlerde mahallemiz oldukça hareketli ve renkli görüntülere sahne olur. Ancak merkezi bir yerde olmasına rağmen mahallemizin ana cadde ve sokaklarının asfalt yolları uzun zamandır bakımsız. Maalesef hak ettiğimiz hizmeti alamıyoruz. AK Parti'nin mahallemize taşınmasına bu bağlamda çok seviniyorum. Umarım bu sayede belediyemiz mahallemize daha iyi hizmet verir' dedi.

Kayseri'nin Bab-ı Ali'si
Ticari işletmelerin ve konutların bir arada olduğu Sahabiye Mahallesi Kayseri'nin ileri gelen medya kuruluşlarının da sınırları içinde olması nedeniyle 'Kayseri'nin Bab-ı Ali'si' olarak anılıyor. Mahallede, yerel ve ulusal yayın yapan 8 gazete, aylık ve haftalık 4 dergi, bir haber ajansı ve 1 radyo yer alıyor.

Haber ve Fotoğraf : Ahmet Bolat

Bakmadan Geçme