Şafak kartı 'out' Şafak saati 'in'

Askerliğini yapanlar bilir, gurbette gün saymanın zorluğunu… Günlerin yıl gibi geldiğini… Günlük zamanın ölçeğini şafak kartlarıyla, her gün üzerini karalayarak tutan askerler memlekette bıraktıklarını, hasretlerini gün be gün hatırlarlar. Askerin matara gibi, silahı gibi yanından ayırmadığı şafak kartları gelişen teknolojiyle birlikte yerlerini şafak saatlerine bıraktı. Tasarımcıların askerlere özel ürettiği saatler güncel zamanı ve ayarlanabilir askeri hizmet süresini geriye doğru sayarak gösteriyor.

 Askerliğin hizmet süresi kadar zamanın sığdırıldığı şafak kartları günümüzde teknolojiye ayak uydurarak yerini şafak saatlerine bıraktı. Sadece zamanı göstermekle yetinmeyen saatler digital olarak şafak sayma özelliği ile de askerlere kolaylık sağlıyor.

            Komando çarşısı esnaflarından Hürrem Çolak 'Eski zamanlardan günümüze kadar kullanılan şafak kartları asker yakınları için askere uğurladıkları sevdiklerine, askerler için ise geride bıraktıklarına kavuşma günlerinin sığdırıldığı, emek harcanarak hazırlanan bir köşesine devrelerinin kazındığı imzaların atıldığı manevi anlamda değeri çok büyük olan kartlardır' dedi.

            Çolak' Hepimiz askere arkadaşlarımızı sevdiklerimizi uğurlamışızdır. Hem askerler için hem de asker yakınları için katlanılmaz hal alan bekleme sürelerinde ise birçoğumuzun tesellisi şüphesiz özenle hazırlanan, süslenen kalan süreyi görebilmek için kutucukları itinayla karalanan şafak kartları olmuştur. Fakat bu kartlar günümüzde yerini şafak saatlerine bıraktı. Bu saatler askerler açısından dayanıklılığı ve şafak sayma ve nöbet alarmı özelliği ile büyük kolaylık sağlıyor. Çok çeşitliği ve modelleri ile askerlerimiz ve yakınları tarafından da beğeniliyor. Marka ve modeline göre saatlerimizin özellikleri de değişiyor' şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

 

 

 

Bakmadan Geçme