Saadet Partisi Kayseri'de İddialı

SAADET PARTİSİ KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAŞİM ÖZÇELİK: Halkımız Milli Görüş Belediyeciliğini Özlemiş

Söyleşi: Erkinbeğ Uygurtürk

30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyleyen Saadet Partisi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik, ' Halkımız Milli Görüş Belediyeciliğini özlemiş durumda hayır umduk, hayrolur inşallah' dedi.

Başkan adayı Haşim Özçelik ile Kayseri gündem gazetesi olarak bir söyleşi yaptık. Özçelik, neden aday olduğu ve projeleri ile ilgili açıklamalar yaparken, seçim çalışmalarındaki son durum hakkında da bilgiler verdi.

'Yaşanabilir Bir Kayseri'yi inşa etmek için aday oldum' diyen Haşim Özçelik, ' daha adil bir yönetim için aday olduk. Bu emanet bize verildiği zaman hizmetlerin ve belediyeciliğin çıtasını daha da yükselteceğiz. 1989 yılında ki seçimlerde Milli Görüş Belediyeciliğini gören vatandaşlarımız hizmetin ne olduğunu anladı ve 1995 yılındaki seçimlerde bizi Türkiye'nin en büyük partisi yaptı. Milli Görüş iktidarıyla halkımız ilk defa denk bütçe ile tanıştı. Rantların önü kesildi ve halka aktarıldı. Bizde ülkemizin daha önce görmüş olduğu Milli Görüş Belediyeciliğini yeniden tesis etmek için bu yola çıktık. İnşallah hakkımızda hayırlı olur' dedi.

' Tarihin en önemli seçimlerinden birini yapmak üzereyiz' diye konuşan Haşim Özçelik, ' Bu seçim sadece şehirlerin yöneticilerinin belirleneceği sıradan bir mahalli seçim olmaktan çıktı. Ülkemizin ve Müslüman coğrafyanın içinde bulunduğu korkunç sıkıntılar bu seçimi sadece partilerin veya şahısların oylanacağı bir seçim olmaktan çıkardı. 30 Martta yapacağımız tercih ile aynı zamanda şehrin geleceğini oylayacağız. Ruhu can çekişen, kimliğini kaybetmiş şehrin rüzgar önünde savrulmasına dur deyip demeyeceğimize karar vereceğiz' diye konuştu.

Seçim çalışmaları için gittikleri her yerde büyük bir teveccühle karşılandıklarını kaydeden Haşim Özçelik, ' Daha önceki seçimlerde AK Parti için Erbakan hocanın talebelerinin kurduğu parti diye bakan vatandaşlar, bu seçim zamanında onların Erbakan hocayla alakası olmadığı yönünde görüş bildiriyor. İnşallah, halkımızın tercihi Saadet Partisinden yana olacak ve 1 Nisan sabahı Kayseri ve Türkiye yeni bir güne uyanacak' dedi.

ERBAKAN HOCAYI ANMA ETKİNLİĞİ

Haşim Özçelik, Milli Görüşün merhum lideri Necmettin Erbakan Hoca için Perşembe günü bir anma etkinliği düzenlendiğini ifade etti. Özçelik,  Fuar içerisindeki Kültür Merkezinde saat 19:00'da Recai Kutan'ın da katılacağı Erbakan Hocayı anma etkinliğine tüm Kayserilileri davam etti.

Seçilmesi halinde yapacağı projelerden de bahseden Saadet Partisi Büyükşehir Belediye Başkan adayı Haşim Özçelik şunları söyledi:

Kayseri'nin en büyük sorunlarının başında trafik konusunun geldiği herkesin malumu. Şehrin en uzak noktasından merkeze en fazla 10 dakikada gelebilirdik. Şimdi ise İstanbul trafiğinden farksız bir karmaya var. Nüfusun ve yerleşim alanlarının büyümesine paralel olarak hayata geçirilmesi gereken projeler dikkate alınmadığı için ağır bir fatura ile karşı karşıya kalınmıştır. Trafik probleminin çözülmesi için ilk görev seçmene düşüyor. Sorunun bu boyuta ulaşmasına sebep olan kadronun 30 Mart'ta yolcu edilmesidir. Şehrin bir başından diğer başına gitmek isteyenler hiçbir ışığa takılmayacaklar. Bugün Ankara ve Konya'da durum böyle. Bizde ise Kayseri kırmızı ışık cehennemi oldu. Bizim trafik konusuna dair projelerimiz ise, şehrin tek merkezlilikten kurtarılması, Güney çevreyolunun en kısa sürece açılması, metro projelendirilme çalışmalarına başlanması, mevcut planlarda bulunmasına rağmen açılmamış ana arterlerin açılması, alt ve üst geçitli kavşakların inşası ve metrobüs hatlarının oluşturulması olarak sıralanabilir. Kayseri'de Büyükşehir Belediyesi, hafif raylı sistem yapıyorum diye bu insanların milyarlarca lirasını çarçur etti. Yapmışken metro yapılsa idi. Yada metro pahalı ve alt yapı gibi teknik şartlar yerine getirilemiyor ise raylı sistem yerine metrobüs hatları oluşturulsaydı daha iyi olurdu. Raylı sistem önümüzdeki yıllarda yetersiz kalınca ne olacak sökülecek mi bu hatlar?

SEMT MERKEZLİ BİR ŞEHİR

Kayseri beton ormanına dönüştürüldü. Yüksek katlı binalarla şehrin yapısı bozuldu. Biz inşallah bu sisteme son vereceğiz ve yüksek katlı binaların yerine tabana yayılmış tek katlı yada birkaç katlı binalara yer vereceğiz. Mahalle kültürünü yeniden tesis edeceğiz. Medeniyet ölçümüze göre şehrimizi yeniden, halkımızın katılımıyla şehri yeniden palanlayacağız. Sen, ben, bizim oğlan mantığı bizim anlayışımızda yok. Bu yeniden planlamayı yaparken, belediye başkanlarının yada hatırlı kişilerin sözünden çıkmayan müelliflerle asla çalışmayacağız. Adamına göre parsel çizme bizim zamanımızda olmayacak. Bu dönemde de yeni yerleşim yerleri oluşturulurken, o bölgede yaşayan insanların ihtiyaçları doğrultusunda alışveriş merkezleri ve ticarethaneler yapılacak ve tek merkezi bulunan bir şehir mantığından çıkarılacak.

KÜLTÜR VE MEDENİYET BAHÇESİ

Hava İkmal Bakım Merkezi arazisi üzerine dünyanın en büyük Açık Hava Kültür ve Medeniyet Müzesi kurulacak. Dünyanın dört bir tarafında bulunan ve Türk-İslam medeniyetinin izlerini taşıyan eserlerin küçültülmüş benzerlerinin yer alacağı bu müze İstanbul'da bulunan Miniatürk'ün daha kapsamlı ve büyüğü olacaktır. Açık ve kapalı alanlardan oluşacak bu müzede Mekke'den, Medine'den, Kudüs'ten, Doğu Türkistan'dan, Bosna'dan ve daha bir çok yerde bulunan eserler sergilenecektir. İçinde Anadolu'nun en büyük kütüphanesinin de bulunacağı bu alanda Selçuklu mimarisinin temel alınacağı büyük bir Cuma Camisi ve külliye inşa edilecek. Hiçbir ticari kaygı gütmeksizin planlanacak alan Ali Dağı'nın eteklerinden yalnız şehrimize ve ülkemize değil, tüm dünyaya hitap edecek canlı bir kültür ve medeniyet bahçesi haline getirilecektir.

TARİH NEFES ALACAK

Tarihi emanetlerimiz ranta kurban edilmekten kurtarılacak. Özellikle Camii Kebir ve Hunat Camii etrafındaki beton yığınlarından arındırılacak. O bölgedeki vatandaşlarımız mağdur edilmeden binalar kamulaştırılarak, bu tarihi eserlerin etrafı açılacak.

ESKİ SANAYİ'NİN RANTI BÖLGE İNSANINA BIRAKILACAK

Biz eski sanayiyi sulandırmayacağız. O bölge Kayseri'nin Tahtakalesi gibi bir bölge haline geldi. Merkezde kalan ve işlevini yitirmekte olan Eski Sanayi Bölgesi, kentsel dönüşüm çerçevesinde yeniden planlanacak. Değeri her geçen gün artan bölgenin zenginliği bu bölge esnafına kalacaktır.

ERCİYES'E YAPILAN YATIRIM BOŞA GİTMİŞ GİBİ OLDU

Erciyes, şuan elit bir kesimin faydalandığı bir yer haline geldi. Garibanlarda buradan istifa edecek. Otobüslerle oraya insanları taşıyıp sucuk ekmek yedirmek yetmez. 300 Milyon Evro yatırım yapılıyor. Küresel ısınmadan dolayı kurak bir iklim var. Ölü bir yatırım haline geldi. Bilim adamları uyarıyor. Küresel ısınma var diyor. Bu biline bilene neden Erciyes'e o kadar yatırım yapıldı anlamak mümkün değil. Biz orayı daha çok yayla turizmine kazandıracağız. Burada Erciyes İslam Ülkeleri Film Festivali yapacağız. Müslümanların yaptığı filmler var. Erciyes'i fim platosu haline getireceğiz. Sadece Erciyes'te değil , Kayseri'nin değişik bölgelerinde medeniyetimize uygun filmlerin çekilmesi için buraları açacağız.

SAHABİYE'YE BUTİK OTELLER VE GELENEKSEL ÇARŞILAR YAPILACAK

Şehrin en eski mahallelerinden olan Sahabiye Mahallesi'nde Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilerek yeniden planlama yapılacak. Bu bölgede yüksek katlı binaların yerine, butik oteller ve Kayseri'nin geleneksel çarşı mantığının hakim olduğu sokaklar yapılarak cazibe merkezi oluşturulacak. Kayseri'ye özgü yemeklerin satıldığı restoranlar ile bu bölgenin rantı yine bölge insanı tarafından paylaşılacak.

YEŞİL CAN KUŞAĞI VE SİVİL BİR KAYSERİ

Tren yolunun nakli projesinin tamamlanmasından sonra ortaya çıkacak alanın tamamı şehir insanının nefes olacağı yeşil bir kuşak haline getirilecek. Hava İkmal Bakım Merkezinin yanı sıra Ana Tamir, Cezaevi ve Köşk Kışla'nın şehir dışına taşınması sağlanacak ve bu bölgeler insanlarımızın yeni yaşam alanları olarak değerlendirilecektir.

KAYSERİ KOOPERATİF MEZARLIĞI OLMAYACAK

Belediyelerin bugüne kadar yanlış uygulamaları ve denetim görevlerine yerine getirmemeleri ile örtülü olarak verdikleri destekten dolayı Kayseri bir kooperatif mezarlığına dönüştü. Binlerce insan mağdur oldu. Biz bu mağduriyetlerin bir daha yaşanmaması için kooperatiflere geçit vermeyeceğiz ve mağdur olanlara yardım için imar ve hukuki konularda yardım yapacağız.

KAMPÜS EVLER PROJESİ

Kayseri hızla üniversite şehri haline geliyor. Bu sürece sağlıklı bir katkı sağlanması için Erkilet, Mimarsinan ve Talas gibi bölgelerde sadece Üniversite öğrencilerine hitap edecek yerleşim birimleri planlanacaktır.

PASTIRMA FESTİVALİ

Kayseri, pastırma ve sucuğu ile ünlü olan bir şehir olmasına karşı bu ürünlere gereken ilgi gösterilmediği için Afyon bu işi biraz daha öne taşımış durumda. İnşallah biz emaneti devraldığımız zaman Kayseri'nin geleneksel bu lezzetlerinin tanıtımı için elimizden geleni yapacağız ve Pastırma festivali yapacağız. Şehrin en olmaz yerinde yer alan ' Pastırmacılar Parkı' nı da iptal edip, şehrin giriş ve çıkışlarına daha rahat alışveriş yapılabilecek meknlar oluşturacağız.

 

İLÇELERE BÜYÜK DESTEK

Yeni hinterland yasasına göre Büyükşehir Belediyesinin sınırları tüm il sınırı olarak belirlendi ve tüm ilçeler Büyükşehir Belediyesinin hizmet alanı içine katıldı. Bizde ilçelerimizin gelişmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Sivas caddesi ve Tuna caddesi gibi yerlere nasıl özen gösteriliyorsa Sarız'a, Pınarbaşı gibi ilçelerimize de aynı özen gösterilerek hizmet edilecek. Alt yapı ve üst yapılarla ilçelerimiz birer cazibe bölgeleri haline getirilecek. Hayvancılığın gelişmesi için merkezler kurulacak ve köyde yaşayan vatandaşlarımız bu konularda desteklenecek.

TAŞERON İŞÇİLERİN SORUNLARI ÇÖZÜLECEK

Yerel yönetimlerin hizmet alımı adı altında yaptığı özelleştirmelerle birçok Belediye hizmeti özel taşeron şirketler tarafından yapılıyor. Ancak burada çalışan binlerce insan asgari ücretle mesai mefhumu çoğu zaman olmadan ekmek parası için koşturuyor. Biz inşallah bu haksız duruma son vererek, taşeron işçileri kadroya alıp hak ettikleri şart ve ücretleri sağlayacağız.

ENGELLİLERİMİZE DESTEK VE GPRS'Lİ YER TESPİTİ

Engelli vatandaşlarımızın topluma kazandırılması için bir çok proje gerçekleştirdik. Hayatlarını kolaylaştırmak için uzman elemanların nezareti altında dinlenme ve eğitim merkezleri oluşturulacak ve onların el emekleri ile yaptıkları ürünleri satabilecekleri çarşılar kurulacak. Şimdiye kadar uygulanmayan ve özellikle yaşlı ve hasta kişilerin kaybolmasını önlemek için GPRS'li yer tespit projesi hayata geçirilecek ve Belediyelerin denetiminde ve desteği ile ailelere kolaylıklar sağlanacak.

SADECE AMATÖR SPORA DESTEK VERECEĞİZ

Şehir insanının tamamının spor yapabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacak ancak, yerel yönetim olarak sadeca Amatör spora destek verilecek. Profesyonel sporu, profesyonellere terk ederek işi ehline bırakacağız.

GENÇLERE EVLİLİK DESTEĞİ SAĞLANACAK

Ekonomik sıkıntılar yüzünden binlerce gencimiz evlenme çağı gelmiş olmasına rağmen çaresizlik içindedir. Yerel yönetimlerin, imar ve çevre işleri yanında vatandaşların huzur ve mutluluğuna katkıda bulunma gibi bir sorumluluğu da vardır. Bu doğrultuda maddi durumu müsait olmayan gençlerimize yuva kurma desteği sağlayacağız.

Yorumlar 4
apo38 06 Mart 2014 10:48

iddalımı güldürmeyın :)))

Fatih 05 Mart 2014 18:24

başkanlarının söylediği gibi ne hasetleri var ne kasetleri en temiz siyasi parti erbakanın öğrencileri bence desteğimiz bu sefer saadete haşim başkana

kaybak güreşmiyorlarsa bende 03 Mart 2014 14:19

destekliyorum

METİN 03 Mart 2014 13:10

akp nin hakkından ancak bunlar gelir. bu sefer saadete oy vermek lazım

Bakmadan Geçme