Rukiye bebekler şehir şehir gezmesin!

Kayseri'de önceki gün gelişen talihsiz bir olayın ardından yaşananlar daha da üzdü. Rukiye bebeğin kardeşiyle oynadığı sırada geçirdiği kaza sonucu parmağı kopmuş ve yakınları tarafından ilk olarak Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülmüş ancak burada bebeğin parmağını dikebilecek yetkili biri bulunamamasının ardından Özel Konya Hospital Hastanesi'ne sevk edilmişti. Yaşanan bu olayın ardından insanların aklına gelen soru şu 'Ya başka Rukiyeler olursa?'

            Kayseri'de yaşayan Türkan ailesinin 11 aylık bebeği Rukiye'nin kopan parmağı Konya'da yapılan ameliyatla yerine dikildi. Dikilmesine dikildi ama olayın üzücü ve şaşkınlık veren tarafı ise sadece Kayseri değil bölgeye de hizmet veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde böyle bir işlemin yapılamamış olmasıydı.

Olay nasıl gerçekleşti?

Haberin izini süren ekibimizin yetkililerden aldığı bilgilere göre olay şu şekilde cereyan etti:

Süleyman ve Bircan Türkan çiftinin bebeği Rukiye, evin salonunda ağabeyi 3 yaşındaki Ali Kemal ile oynarken bebeğin ağlama sesi üzerine salona gelen anne Bircan Türkan, yerdeki kanları görüp bebeği kucağına alarak kontrol ettiğinde parmağının koptuğunu görür. Bebek komşuların yardımıyla ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülür. Baba olay olduğu sırada iş yerindedir ve hemen hastaneye geçer. Baba hastaneye geçtiğinde çocuk acil serviste bir müddet bekletilir. Bu sırada doktorlar kanı durdurmak için ilk müdahaleyi yapar. Sonrasında mikrocerrahik müdahale yapılması gerektiği belirterek bu işlemin Kayseri'de olamayacağı söylenir. 112 acil servis ile irtibata geçip en yakın hangi ilde yapılabilir, hangi il kabul ediyorsa oraya gideceği söylenir. Talihsiz bebek biraz bekledikten sonra Konya'dan gelen haberle Özel Konya Hospital hastanesine gönderilir. Olaydan saatler sonra Konya'ya götürülen Rukiye bebeğin kopan parmağı, Özel Konya Hospital'de Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün tarafından gerçekleştirilen ameliyatla yerine dikilir. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu öğrenmek ise yüreklere su serper.

Çarpıcı gerçekler

Yaşanan bu gelişmelerin ardından bebeğin kopan parmağının Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde neden dikilemediğini irdeleyen haber ekibimiz çarpıcı gerçeklerle karşılaştı. Olay anında orada bulunan Ortopedi ve Travmatoloji bölümü doktoru yetişkin kişilere müdahale edebildiğini ancak bebeklere müdahalenin ayrı bir deneyim gerektirdiği gerekçesiyle riske girmek istemeyince Rukiye bebek Konya'ya sevk edildi.

Çok şükür ki Rukiye bebeğin kopan parmağı yerine dikildi ancak olay sonrası akıllara 'Ya başka Rukiye'ler olursa' sorusu yerleşti.

Haber: Ramazan KARAKUŞ

Bakmadan Geçme