Romanlar üzerinden Cennet-Cehennem polemiği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Kayseri'de yaşayan Roman vatandaşların yaşadığı Cennet Mahallesini ziyaret etti. Mahallenin sorunlarını Ankara'ya taşıyan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, meclis kürsüsünde 'Adı Cennet, yaşayanları ise Cehennem azabı çekiyor' iddiasında bulundu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise 'Kayseri Melikgazi Belediyesi o değerli kardeşlerimizi Cehennem gibi bir yerden Cennet gibi bir yere taşımış.' dedi.

Roman vatandaşların Kentsel Dönüşüm adı altında Kayseri'nin en değerli arazisinden kopartılıp kilometrelerce uzakta adeta tecrit edildiğini belirten Çetin Arık, bu mahallenin adının Cennet olduğunu ama orada yaşayanların cehennem azabı çektiklerini iddia etti.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Denizli Milletvekili Melike Basmacı ve İzmir Milletvekili Ali Yiğit ile Kayseri'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bölgede yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) taşıdı. Türkiye'nin ilk Roman vekili olan İzmir Milletvekili, TBMM Katip Üyesi Özcan Purcu, Roman vatandaşların yaşadığı Cennet Mahallesi'ndeki izlenimini aktararak şunları söyledi;
Rant için sürmüşler
'Kayseri'de rantın en güzel olduğu yerde Haymatlos vatandaşların evlerini yıkmışlar. 30 kilometre öteye bir çukurun içine koymuşlar. Oradaki güzel yerleri apartman yaparak 500 bin Euro'ya satıyorlar. Benim Roman kardeşime 50 bin liralık ev vermişler. Servis yok, ulaşım yok, hastane yok, araba da çalışmıyor, eczane yok, çocukları da okula gidemiyor, ondan sonra burada kalkıyorlar, diyorlar ki: 'Efendim, mülteci çocukları araştırıyoruz.' Bu çocukları ne yapacaksınız? Bu çocuk sokakta. Çocuk mu araştırmak istiyorsunuz, alın size çocuk. Var mı başka bir şey? Alın, bakın, burada çocuklar var.'

Elitaş cevap verdi
Purçu'ya cevap AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'tan geldi. Elitaş, 'Kayseri Melikgazi Belediyesi o değerli kardeşlerimizi cehennem gibi bir yerden cennet gibi bir yere taşımış. Bu konuyu açıklama fırsatı verdiğinden dolayı Özcan Purçu'ya çok çok teşekkür ediyorum' dedi.

Arık'tan Purcu'ya destek
Elitaş'ın bu açıklamasının ardından CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık söz alarak Purcu'ya destek verdi. Arık, 'Elitaş'ı hayretler içerisinde dinledim. Orası, Kayseri'nin en değerli arazilerinin olduğu yerdir. Haymatlosları kent merkezinden 30-40 kilometre uzaktaki mahalleye taşıdılar. Adı 'Cennet Mahallesi' ama tam bir cehennemi yaşıyorlar. Mahalleden şehre gelmesinler diye toplu taşıma araçları gitmiyor. O Cennet Mahallesi'nde oturan 200 sakinin çocuklarına okula gitmeleri için servis yok. Çocuklar diyorlar ki: 'Biz korkuyoruz, sabahın beşinde yola çıkıyoruz, üç saatte okula gidebiliyoruz, köpekler peşimizde!' Ve orada ıslah edilmemiş bir dere var, vatandaşın çocuğu oraya düşmüş, ölmüş; o dere hl orada duruyor. Orada sağlık ocağı yok, Cırgalan'a sağlık ocağından hizmet almaya gidiyorlar' diye konuştu. Arık konuşmasında Elitaş'a Cennet Mahallesini birlikte ziyaret etmeyi teklif etti.
Kurumsal haber

Bakmadan Geçme