'Roma'da Vatikan, Kayseri'de FETÖ bitmez'

TGRT Haber'de canlı yayınlanan Medya Kritik programında gazeteciler Fuat Uğur ve Cem Küçük Kayseri'de FETÖ'cülerin korunduğunu ve dokunulmadığını savundu. İkili, özellikle Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın halen görevini sürdürmesini eleştirirken Cem Küçük, 'Roma'da Vatikan, Kayseri'de FETÖ bitmez' diyerek olayın vahametini ortaya serdi.

'Vatandaşlar bunlara tavır koymalı'
İşini yapan bazı bürokratlar ve savcılar dışında Kayseri'de FETÖ ile mücadelenin doğru düzgün yapılmadığını kaydeden Cem Küçük, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ın FETÖ'den adli kontrol şartıyla bırakılmasına rağmen halen dışarıda olmasını eleştirdi. Kayseri'deki vatandaşların bunlara tavır koyması gerektiğini belirten Küçük, 'Sen FETÖ'den adli kontrol şartıyla dışarıdasın ama halen Ticaret Odası başkanlığını yürütüyorsun. Seni birileri koruyorsa bu ihanettir. AK Parti Kayseri eski İl Başkanı Ömer Dengiz. Bu adam güya itirafçı olmuş. Dengiz'in oğlu babası içerdeyken babasının çıkacağını söylüyormuş. Ömer Dengiz neyi itiraf etmiş?'

'Kayseri Mini FETÖ Cumhuriyeti'
Fuat Uğur da Kayseri'nin son derece enteresan bir şehir haline gelmeye başladığını belirterek, 'Bir takım yerleri ele geçirten bir FETÖ cumhuriyeti var. Bu FETÖ cumhuriyeti adeta bir dokunulmazlık zırhı ile kaplanmış gibi. Bazı kişilere dokunulamıyor nedense. ' ifadelerini kullandı.
TV programındaki eleştirileri geniş bir şekilde Türkiye Gazetesi'ndeki köşesine de taşıyan Uğur, belli başlı STK'ların, kurumların başında, ortasında ve içinde her türden FETÖ'cülerin cirit attığına vurgu yaptı.
Uğur'un yazısında öne çıkan kısımlar şöyle;

'Kriptoları korumak için Filiz istifa ettirildi'
'Kayserililer de onları biliyor ve tanıyor. Haklarında epey iddia ve belge var ama nedense hiçbir şey yapılamıyor.
Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Filiz tutuklandı. Verdiği ifadede üyesi bulunduğu FETÖ terör örgütünün talimatıyla Kayseri Ticaret Odası Meclis Başkanlığından istifa ettirildiğini, bunun amacının 'Kayseri Ticaret Odası FETÖ'cülerden temizlendi' algısına hizmet etmek olduğunu söylüyor. Mehmet Filiz itiraflarını sözünü sakınmadan dillendiriyor ve 'Bir diğer amaç da kriptoları korumak ve başkan Mahmut Hiçyılmaz'ın elini güçlendirmekti' diyor.
Aynı Mehmet Filiz davada müşteki olan Mehmet Kılnamaz'ı örgütün talimatıyla Ticaret Odasından çıkardıklarını itiraf ediyor ama bu emri verenin Başkan Mahmut Hiçyılmaz olduğunu belirtiyor. Mehmet Kılnamaz FETÖ'cülerin sürekli tacizine ve saldırısına uğrayan bir isim. En son Ankara'da tuzağa düşürülüp öldüresiye dövüldü ve öldü sanılıp bir çukura atıldı. Kayseri'deki FETÖ'cülerin peşini bırakmayan bir isim. Sürekli tehdit altında ve bunun için de yanında devlet koruması var.
Bu arada Kayseri'nin adıyla müsemma hle getirilen Boydakların dört şirketine hl kayyum atanmamış olması ayrı bir vak'a olarak ortada duruyor.'

Gazetemizin gündeme getirdiği ziyarete atıf
Kayseri Gündem'in gündeme getirdiği Hiçyılmaz ile İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'un şehrimizdeki gizli görüşmesine de değinen Uğur, konu ile ilgili ise şunları kaleme aldı;
'Nüzhet otel aynı zamanda İngiltere Büyükelçisi Richard Moore'a da ev sahipliği yapmışlığıyla ünlü. Mr. Moore, geçtiğimiz Kurban Bayramı arefesinde gelip iki gün bu oteli şereflendirdi! Ayrıca Mahmut Hiçyılmaz'ın bağevinde de iki gün kalmışlığı vardır kendisinin. Neredeyse akrabalık boyutuna varacak bu yakınlığın sebebi FETÖ davasının denetimli serbest sanığı Mahmut Hiçyılmaz'ın İngiltere'nin Kayseri'deki fahri konsolosu olması mı sadece?
Ne diyelim, Manchester Üniversitesi mezunu olması belki de böyle bir iltisakı da beraberinde getiriyor olmalı.'
Haber: Bünyamin Gültekin

Bakmadan Geçme