Rektörlük seçiminde ibre tıptan uzaklaşıyor

Erciyes Üniversitesi Rektörlük seçimleri 17 Aralık'ta gerçekleştirilecek. Şu ana kadar 11 adayın olduğu yarışın çekişmeli geçmesi bekleniyor. Tıpçıların tekelinde gibi gözüken rektörlük koltuğuna bu defa başka bir fakülteden adayın oturması sürpriz sayılmamalı. 11 adaydan 7'sinin tıp dışı branşlardan olması ve üniversiteye en fazla hizmetin Prof. Dr. Mehmet Şahin zamanında yapılması bu tezi güçlendiriyor.

Bünyamin Gültekin'in haberi..

Yüksek Öğretim Kurulu'nun 4 Kasım tarihinde yaptığı toplantıda Erciyes Üniversitesi Rektör seçimine ilişkin takvim belirlendi. Yapılan toplantı sonrasında Rektör Adayı Belirleme Seçimi'nin 17 Aralık Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı. Seçimler, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek. Seçim sonucunda en fazla oy alan ilk altı aday üniversite tarafından YÖK'e bildirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan YÖK'ün bu isimler arasından belirlediği üç adaydan birini Rektör olarak atayacak. Şu ana kadar 11 adayın ortaya çıktığı yarışın çekişmeli geçmesi bekleniyor. Tıpçıların tekelinde gibi gözüken rektörlük koltuğuna bu defa başka bir fakülteden adayın oturması sürpriz sayılmamalı. 11 adaydan 7'sinin tıp dışı branşlardan olması, üniversiteye en fazla hizmetin Erciyes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi eski öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin zamanında yapılması bu tezi güçlendiriyor. Görüştüğümüz bazı öğretim üyeleri, şu ana kadar Prof. Dr. Mehmet Şahin haricinde Tıp harici bir rektör çıkmadığına dikkat çekerek 'en fazla hizmetin Şahin hoca zamanında yapıldığı unutulmamalı ve artık farklı bir fakülteden rektör seçilmeli' yorumunu yaptılar. Rektör adayları

Şu ana kadar aday olarak ortaya çıkan profesörler şunlar;

1.     Prof. Dr. Hamza Çakır – İletişim Fakültesi Dekanıyken Rektör Vekili olarak atandı.  2.     Prof. Dr. İsmail Kayar – Hukuk Fakültesi Eski Dekanı. Hukuk Dekanı iken eski rektör karşısında aday olmuş ve 2. sırada yer almıştı. 3.     Prof. Dr. Bünyamin Kaplan – Tıp Fakültesi Öğretim üyesi. AK Parti Milletvekili aday adayıydı. 4.     Prof. Dr. Sebahattin Ünalan – Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi  5.     Prof. Dr. Mehmet Emin Yüksel – Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi. 6.     Prof. Dr. Mustafa Alçı – Mühendislik Fakültesi Dekanı. 7.     Prof. Dr. Muhammed Güven - Tıp Fak Dekanı. Eski Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur'un Güven'i desteklediği iddia ediliyor. 8.     Prof. Dr. Ali Ünal – Tıp Fakültesi öğretim üyesi, 9.     Prof. Dr. Kuddusi Erkılıç – Tıp Fakültesi öğretim üyesi. AK Parti Milletvekili Aday adayıydı. 10.  Prof. Dr. Şefaattin Severcan – İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi. Bir dönem İlahiyat Fakültesi Dekanlığı yaptı. 11.  Prof. Dr. Zafer Gönülalan -  Veteriner Fakültesi öğretim üyesi. Öte yandan Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Himmet Can'ın adaylıktan çekildiği haber merkezimize ulaşan son bilgiler arasında.

Bakmadan Geçme