Ramazan geldi hurma tezgahları hareketlendi

Ramazan ayına girilmesiyle Kayseri'de bu ayın simge yiyeceği haline gelen hurma satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor.

 Ramazan ayı ile birlikte hurma satışlarında artış yaşanırken, aktarlar ise iftar sofralarının vazgeçilmez yiyeceği hurmanın sağlık açısından oldukça faydalı olduğunu belirtiyor.

Orucun hurma ile açılmasının insanlar üzerinde oluşan halsizliğin giderilmesinde fayda sağlayacağını belirten uzmanlar,  oldukça zengin bir besin maddesi olduğu için her öğün yenilebileceğini ifade ediyor.

Kentimizde Hurma fiyatları 8 TL ile 40 TL arasında değişiyor.

Hurmanın faydalarından bazıları şu şekilde:

Kabızlık başta olmak üzere, hazımsızlık, sindirim sistemi problemleri, mide bulantısı, iştahsızlık, zayıflık, kalp problemleri ve kansere karşı koruyucudur. Anne adayları için doğumu kolaylaştıran, emziren kadınların ise süt miktarını arttıran etkisi vardır. Düzenli tüketilen hurma göz sağlığını korurken, özellikle gece körlüğünü iyileştirici özellik göstermektedir. Lif oranının yüksek olması dolayısıyla kabızlığa karşı iyi geldiğinden de söz etmek gerekmektedir. Kötü huylu kolesterolü düşürür. Karaciğer yağlanmasını önler ve toksik maddelerin atılımını kolaylaştırır.

Hücre yaşlanmasından koruyucu etkisi vardır. Gençlik iksiri olarak değerlendirilebilen hurma, bu özelliği ile antioksidan etki göstermektedir. Aç karnına tüketilen hurmanın bağırsak parazitlerini öldürdüğü bilinmektedir.

Haber-Foto: Ramazan KARAKUŞ 

Bakmadan Geçme