"Bilge Çocuk" çıktı!

"Bilge çocukların dergisi" sloganıyla yayın hayatına başlayan Bilge Çocuk dergisinin özel tanıtım sayısı çıktı. Bilge Çocuk 7-12 yaş, Bilge Minik 4-6 yaş arasındaki çocuklara bilimi sevdirmek, el becerilerini geliştirmek, soru sorma ve araştırma yapma isteği uyandıracak bir örnek çocuk yayını olma ilkesiyle yola çıkıyor.

Osman Turhan'ın yayın yönetmenliğinde hazırlanan Bilge Çocuk, yeni sayılarda genişleyecek güçlü ve zengin bir yazar/çizer kadrosuna sahip. Ramazan Türkmen, Salih Zengin, Mevlana İdris, Bestami Yazgan, Sevgi İçigen, Özlem Isıyel, Esma Genç ve Murat Tanhu gibi çocuk edebiyatına ve çizgisine emek verenler Bilge Çocuk sayfalarında okurla buluşuyorlar.
Kapak konusu: En sevgili öğretmen
Bilge Çocuk, 'Ben sadece öğretmen olarak gönderildim.' diyen dünyanın en sevilen öğretmeni Hz. Muhammed'in (s.a.v.) çocuk dostları ile yaşadığı olayları tanıtım sayısında kapağına taşıyor.
Okul koşuşturmalarının başladığı şu günlerde, okulda başarılı olmak için 5 alışkanlık ele alınıyor. Öğrenme kalitesini artıracak hap gibi taktikler ve ipuçları yer alıyor. Hayvanlar leminden süper hızı ile Usain Bolt'u sollayan çöl çekirgesi, bitkiler leminden zekyı açan ceviz, başlarından geçen olaylarla hem güldüren hem düşündüren sınıfın afacanları, zekmıza kas yaptıracak sorular, evde yapılabilecek icatlar ve ilginç çalışmalar çocukları eğlenceli bir yolculuğa çıkartmak için bekliyor.
Ayrıca Kurtuluş Savaşı kahramanı Şahin Beyin'in 11 yaşındaki kahraman oğlu Hayri'nin çizgi hikyesi ve 15 Temmuz'da darbe yapmak isteyenlere 'Dur!' diyen Adviyye Gül İsmailoğlu ile yapılan çocuklarımızın dünden bugüne kahramanlığını ve vatan sevgisini adeta ispat eden röportaj yer alıyor.
Dergide okurları yazmaya ve çizmeye davet eden pek çok çağrı var. Dergide yer almak isteyen okurlar çalışmalarını iletişim@dahicocuk.com adresine gönderebiliyorlar. Bilge Çocuk Dergisi hakkında daha çok bilgi edinmek ve abone olmak isteyenler bilgecocukdergi.com adresini ziyaret edebiliyorlar.
(Kurumsal haber)

Bakmadan Geçme