Prof. Dr. İ. Lütfi Çakan mezun olduğu okulun Öğrencileri ile buluştu

Kayseri İl Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım' konulu konferansını vermek üzere ilimize gelen Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan hocamız mezun olduğu Kayseri Melikgazi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde öğrencilere sohbet etti.

 Düzenlenen programa Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Milli Eğitim Bakanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Uluslararası Eğitim Öğretim Daire Başkanı Osman Demirgül, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Abdülkadir Kabdan, İl Müftü Yardımcıları Mahmut Taşyapan, Galip Koçer,  İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Tatlı, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, Kayseri Melikgazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şenol Doğan, Hacı Hüseyin Aksakal Erkek İ.H.L. Müdürü Tevfik Kök, KİMDER Başkanı Ali Şahan ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını Kayseri Melikgazi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Şenol Doğan yaptı. Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü Güven, 'Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri çerçevesinde 'Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet, Gelin Birlik Olalım'  konulu konferansını vermek üzere ilimize davet ettiğimiz Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan hocamızla ilk görüştüğümüzde 'Kayseri'ye gelirim ama benim bir şartım var; ben Kayseri İ.H.L. mezunuyum, Kayseri'ye geldiğimde mezun olduğum okulun öğrencileri ile buluşturur musunuz?' dedi. Bizler de bu ricayı emir kabul ettik ve bu güne geldik' dedi.

 

Daha sonra öğrencilere hitap eden Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan özetle şunları söyledi:

'Kayseri'de 3 programda konuşacağım ama bunların içinde en çok bu programın beni heyecanlandırdığını söylemek isterim. Sevgili gençler, mesele eğer bir şey yapmak istiyorsak çok çalışmalıyız. Sizlerin gözlerine baktığımda 21. asrın din adamlarını görüyorum. Bu toplumun önderleri sizler olacaksınız. Şimdiden kendinizi o döneme hazırlamalısınız. Gençler, sizlerin çelik çomak oynama dönemi bitmiştir. Şimdiden kendinize bir hedef seçin. 'Allah kuluna asla borçlu kalmaz' yeter ki kul bir şeyler yapsın. Sahip olmadığınız bir fazilete sahipmiş gibi davranmak münafıklıktır. Maalesef Müslümanlar kendilerinde olmadıklarını varmış gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizler pergel gibi olmalıyız. Sabit ayağımız İslam'da olmalı, diğer ayağımız nereye giderse gitsin İslam ayağının yanına gelecektir. Kitap'tan ayrı geçmiş bir günümüz yazık olmuş bir günümüz demektir. Kendimizi okuyarak geliştirmeliyiz. Eğer bir ayet, bir hadis okunuyorsa bulunduğumuz ortamda bizim ondan daha önemli bir şeyimiz olamaz. Susup onu can kulağıyla dinlemeliyiz. Geleceğin vasıflı ve sabırlı İmam Hatip Lisesi nesline ihtiyacı var' 

Bakmadan Geçme