Perakende Kanunu Tasarısı Taslağı Konulu Çalıştay Yapıldı

Perakende Kanunu Tasarısı Taslağı, Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen çalıştay ile sektör temsilcilerine anlatıldı.Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ve Yönetim Kurulu...

Perakende Kanunu Tasarısı Taslağı, Kayseri Ticaret Odası'nda düzenlenen çalıştay ile sektör temsilcilerine anlatıldı.

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ve Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ferhat Akmermer'in katıldığı çalıştaya, AVM Yöneticileri, perakende sektörü ile ilgili meslek komitesi üyeleri ve çok sayıda sektör temsilcisi iştirak etti.

Toplantının açılışında konuşan Başkan Mahmut Hiçyılmaz, sektörlerin temsilcileriyle sık sık bir araya geldiklerini belirtti. Hiçyılmaz, yaşanan sorunlar ve çözüm yolları üzerine toplantılar düzenlediklerini kaydetti.

Hiçyılmaz, çalıştayda, geçtiğimiz günlerde Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde katıldığı, 'Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı' konulu çalıştayda verilen bilgileri sektör temsilcilerine aktardı.

Başkan Hiçyılmaz, ele alınan taslakla pek çok yeni kavrama hukuki tanım kazandırıldığını ve illerde 'stratejik ticari plan' oluşturulmasının öngörüldüğünü ifade ederek Ankara'da yapılan toplantının ardından Kayseri'de sektör temsilcilerini bilgilendirmek için buluştuklarını kaydetti. Hiçyılmaz, Kayseri Ticaret Odası olarak düzenledikleri çalıştay ile hazırlanan 'Perakende Kanunu Tasarısı Taslağı'nın oluşumuna katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.

Hiçyılmaz, ilgili tarafların buluştuğu çalıştay sonucunda Kayseri'deki sektör temsilcilerinin görüşlerinin bir rapor haline getirileceğini ve üst kuruluş olan TOBB'a gönderileceğini de ifade etti. Hiçyılmaz, bu yolla sektör temsilcilerinin görüşlerinin kanun tasarısına daha iyi yansıtılacağını ve kanunun sektörün beklentilerine uygun çıkacağını kaydetti.

Hiçyılmaz'ın Perakende Kanunu Tasarısı Taslağı ile ilgili geniş bilgi verdiği toplantıda, Kayseri Ticaret Odası hukuk müşavirliği avukatlarınca perakende kanunu hakkında katılımcılardan gelen sorular da cevaplandırıldı.

Bakmadan Geçme