Pastırmaya 'ramazan' Bereketi

Kayseri'de pastırmacılık yapan Bekir Çatalbaş, Ramazan ayı ile beraber pastırma ve sucuk satışlarında artış olduğunu söyledi.Kayseri'nin geleneksel lezzetleri arasında bulunan pastırma ve sucuklara, Ramazan ayının gelmesi ile beraber ilgi...

Kayseri'de pastırmacılık yapan Bekir Çatalbaş, Ramazan ayı ile beraber pastırma ve sucuk satışlarında artış olduğunu söyledi.

Kayseri'nin geleneksel lezzetleri arasında bulunan pastırma ve sucuklara, Ramazan ayının gelmesi ile beraber ilgi arttı. Kayseri'de uzun zamandır pastırmacılık yapan Bekir Çatalbaş, Ramazan ayında pastırma ve sucuk satışlarının arttığını söyledi. Çatalbaş, 'Pastırma ve sucuk satışlarımız Ramazanın gelmesiyle biraz daha hızlandı. Her sene olduğu gibi bu Ramazanda bir hafta on gün sonra bir durulma oluyor. Ama tekrardan açılacağını tahmin ediyoruz. Her sene olduğu gibi Allah'a şükür işlerimiz fena değil' dedi.

Gurbetçi vatandaşların gelmesi ile de satışlarda artış olduğunu kaydeden pastırmacı Çatalbaş, 'Yurtdışından gelen gurbetçilerimiz yavaş yavaş gelmeye başladılar. Zannedersem bayramı da birleştirecekler. Baya bir gelme olacak. Bayramla beraber yani oruçtan sonra bizim işlerimiz daha yoğun olacak' diye konuştu.

Bakmadan Geçme