PASTIRMANIN DUAYENi KAYSERi

Kastamonu ile Kayseri arasındaki pastırma polemiğine değinen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, "Biz pastırmayı tartışmıyoruz. Kayseri bu konuda işin duayenlerindendir. Bizim de böyle bir pastırmamız var diyoruz. Kayseri'ye bir eleştiri yapmıyoruz. Bizim pastırmamız daha doğal ortamda yapılıyor. Bizim pastırmamız, kesme tarzımız ve yeme tarzımızda fazladır" dedi.  

Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz ile Belediye Başkanı Tahsin Babaş, TRT Radyo'nun konuğu oldu. Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu'nun kadim bir şehir olduğunu belirterek, 'Tarihi ve kültürel dokusu da gerçekten muazzam. Geçmiş zamanlarda bu tarihi ve kültürel doku yıpratılmış ve bozulmuş. Özellikle konaklar tarihi mekanlar ahşaptan betona doğru bir talep olmuş. Muhteşem konaklar yanmış, yıkılmış ve tamir edilmemiş. Hatta zamanın yöneticisi de orada böyle o konakları yıkınca alkışlanmış. Ben şuanda bu duruma ağlıyorum. Belli bir zaman ülkemizde yer alan beton sevdası bu tarihi konaklara zarar verdi. Biz şimdi bunu toparlamaya çalışıyoruz. Özellikle şehrin büyük bir kısmı eski Kastamonu dediğimiz bölge sit alanı. Çalışmalar yapıyoruz. Bizim tarihi kültürel yapıyı korumak gibi bir amacımız var. Kastamonu'da bin 500'ün üzerinden konak var. Sivil mimarinin en güzel örnekleri Kastamonu'dadır. Biz Ankara bölgeye bağlıyız ama belediye ve özel idarenin KUDEB'i var. Ben bu kuruldan memnunum. Bizim konaklar genelde şahıs konaklarıdır. Biz bunların büyük bir kısmını aldık. Türkiye'nin en büyük konakları Kastamonu'dadır. Şu an Kültür Başkenti programını yürüttüğümüz Şeyhoğlu Konağı ülkemizin en büyük konağıdır' dedi.

Kayseri pastırmanın duayeni
Kastamonu ile Kayseri arasındaki pastırma polemiğine de değinen Başkan Babaş, 'Biz pastırmayı tartışmıyoruz. Kayseri bu konuda işin duayenlerindendir. Bizim de böyle bir pastırmamız var diyoruz. Kayseri'ye bir eleştiri yapmıyoruz. Bizim pastırmamız daha doğal ortamda yapılıyor. Bizim pastırmamız, kesme tarzımız ve yeme tarzımızda fazladır' şeklinde konuştu.
(İHA)

Bakmadan Geçme