Pastırmanın çakması bile ilgi görüyor

Şehrimizde pastırma ve sucuk işi yapan esnaf, değişik bir uygulamayı hayata geçirdi. Dükkan önlerine tanıtım için koydukları ürünlerin zarar gördüğünü belirten esnaf, bu sorunun çözümü için dışarıda taklit sucuk ve pastırmaları sergilemeye başladı. Artık bazı dükkanların vitrinleri ve kapı önlerini orijinal sucuk-pastırma değil imitasyonları süslüyor.

 Sucuk ve pastırmanın özelliğini yitirmemesi için belirli bir sıcaklıkta saklanması gerekiyor. Fazla sıcağa veya soğuğa maruz kalan sucuk ve pastırma zamanla özelliğini yitiriyor. Bunları göz önünde bulunduran esnaf ise kendilerince bir çare bularak orijinal ürünleri yerine imitasyonlarını sergilemeye başladı.

Ürünler zayi olmasın

Esnaflar söz konusu uygulama öncesinde teşhir için vitrinlere gerçek ürün koyduklarını dile getirerek 'Aşırı güneş toz, toprak gibi nedenlerden dolayı ürünlerimiz zarar görüyordu. Teşhir ürünleri vitrinde zayii olmasın, bozulma olmasın diye bu şekilde bir çare bulduk' diye konuştular.

Vatandaş gerçek sanıyor

Vitrinde asılı duran imitasyon sucuk ve pastırmayı gerçek sananların olduğunu dile getiren bazı esnaflar 'Ürünün farklılığı göze çarpıyor. Hatta bazı zamanlarda  'Bize neden böyle sucuk vermiyorsun' diyen de oluyor.  Biz de onların gerçek olmadığını söylediğimizde yüzlerinde tebessüm oluşuyor' dediler.

Haber-Fotoğraf: Ramazan Karakuş

Bakmadan Geçme