Pastırmacıları Gurbetçileri Bekliyor

Artan et fiyatının pastırma fiyatlarını etkilemediğini söyleyen esnaflar, satışların artması için gurbetçileri beklediklerini söyledi.Baba mesleği olan 25 yıldır pastırmacılık yapan İbrahim Kodakgiller, pastırma satışlarının şu...

Artan et fiyatının pastırma fiyatlarını etkilemediğini söyleyen esnaflar, satışların artması için gurbetçileri beklediklerini söyledi.

Baba mesleği olan 25 yıldır pastırmacılık yapan İbrahim Kodakgiller, pastırma satışlarının şu an normal olduğunu ramazana bir hafta kala yoğunluk olmasını beklediklerini söyledi. Kodakgiller, 'Ramazan için hazırlıklarımız tamam ama satışların hareketlenmesi için gurbetçileri de bekliyoruz. Gurbetçiler geldiğinde işlerimiz daha yoğun olacak. Gurbetçiler buradan pastırma, sucuk götürüyorlar. Piyasa biraz daha canlanıyor, gurbetçinin gelmesi esnafa faydası oluyor' diye konuştu.

Kodakgiller, 'Sucuk ve pastırma fiyatlarında artış yok. Bu sene Ramazan ayı boyunca aynı gidecek. Birinci kalite sucuk 35 TL, pastırmada 50 TL'den başlıyor' dedi.

Bakmadan Geçme