'Papa yanlış hareket yaptı"

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gaffar Çakmaklı Ermeni soykırımını yalanını kabul eden Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'un taraf tuttuğunu belirterek Papa'yı kınadı.

Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gaffar Çakmaklı Ermeni soykırımını yalanını kabul eden Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'un taraf tuttuğunu belirterek Papa'yı kınadı.

Geçtiğimiz günlerde Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco'nun Ermenilere karşı soykırım yapıldığını belirtesi üzerine Türkiye'den büyük tepkiler adı. Papanın sözlerine bir tepkide Erciyes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Ermeni Dili Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gaffar Çakmaklı' dan geldi. Papa'nın Ermenilere her zaman destek verdiğini belirten Çakmaklı, Papa'nın Müslümanlarla Hristiyanlar arasında ki ilişkileri güçlendirmek için çalışması gerekirken onun taraf tuttuğunu söyledi.  Papa'nın yanlış bir hareket yaptığını ifade eden Çakmaklı; 'Ermenilerin yanında olmakla gösterdi ki papa tarafsız insan değildir. Müslümanlar, özellikle Türk halkı Papa'nın hareketini kınamalıdır. Bende bu hareketi kınıyorum' dedi.

 Ermenilere hiçbir zaman soykırım yapılmadığını vurgulayan Çakmaklı iddia edilen dönemde 1. Dünya savaşının yaşandığını ve savaştan dolayı insan kayıplarının yaşandığını söyledi.  Savaş döneminde yaşanan insan kayıplarına soykırım denemeyeceğini ifade eden Çakmaklı, Ermenilerin iddia ettikleri soykırımın yalan olduğunu söyledi. 24 Nisan'ın Ermeniler için önemli bir gün olduğunu belirten Çakmaklı, Ermenilerin 24 Nisan'da birçok ülkenin katılacağı bir programla Türkiye'ye soykırımı kabul ettirmek istediklerini açıkladı. Çakmaklı sözlerine şöyle devam etti; '24 Nisan'a Ermeniler 2 yıl öncesinden hazırlanmaya başladılar. Ermenistan devlet başkanının başını çektiği bir koordinasyon komisyonu kuruldu. Bu komisyon Avrupa'da, Amerika'da ve bazı değişik ülkelerde Ermeni soykırımı denen yalanı kabul ettirmek için kendilerine hedefler koymuşlardı. Papa gibi birine bu kelimeyi söyletmek istiyorlardı. Ayrıca Ermeniler uzun zamandır ABD Başkanı Obama'nın da soykırım kelimesini kullanması için çalışıyor. Obama ise hiç kullanmadı. Ermeniler Obama'nın da kullanması için çalışmalarını sürdürüyor.  24 Nisan öncesinde de Obama'nın Ermeni soykırımı kelimesini kullanıp kullanmayacağını göreceğiz'.

ERMENİ SOYKIRIMI SÖZCÜĞÜ ÇOK ÖNEMLİ

Ermenilerin en büyük hedefinin Türkiye'ye sözde Ermeni soykırımı yalanını kabul ettirmek olduğunu kaydeden Çakmaklı' Ermeniler için 'Ermeni Soykırımı' sözcüğü çok önemli.  Bundan dolayı da çalışmaları sonrası Papa'ya bu kelimeyi söylettirdiler. Papa Francesco bu kelimeyi kullanmakla Ermeni yanlısı olduğunu gösterdi.  Papa'nın Ermeni soykırımı kelimesini kullanması Ermeni lobilerinin faaliyetlerinin bir neticesidir. Ermenilerin en büyük hedefi ise Türkiye'ye Ermeni soykırımı yalanını kabul ettirmektir. Kabul ettirmeye çalışmalarında ki amaçları ise Türkiye'den toprak talep edebilmektir. Ermeniler Türkiye'yi dünyadaki devletlerin gözü önünde soykırımcı bir devlet olarak göstermek yargılamak istiyorlar 'diye konuştu.

AB HRISTİYAN KULÜBÜDÜR

Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne  (AB) girme çalışmalarına da değinen Çakmaklı; ' Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne girme çalışmaları var. Bu girişimleri engellemek için Avrupa ve diğer devletler Ermeni soykırımı yalanını destekliyorlar. Türkiye'yi hiçbir zaman AB'ye almayacaklardır. Çünkü AB Hristiyan kulübüdür' şeklinde konuştu.

ERMENİSTAN TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİNİ BALTALIYOR

Son olarak Ermenistan ve Türkiye ilişkilerinin gelişmesinin Ermeniler tarafından engellendiğini söyleyen Çakmaklı, Ermenilerin iki ülke arasında ki ilişkileri baltaladığını belirterek, 'Türkiye ile Ermenistan arasında sınırların açılması gündeme gelmiş ve görüşmelerde yapılmıştı. Bu sayede ilişkilerin düzelmesi bekleniyordu. Fakat Ermenilerin 24 Nisan'ı Türkiye'ye karşı bir propaganda olarak kullanması tüm ilişkileri baltalamıştır 'dedi.

Bakmadan Geçme