Özel ekimiz üniversitede ders konusu oldu

Kut'ül Amre Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla çıkardığımız özel ek Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde ders konusu oldu.

 Hatırlanacağı üzere 29 Nisan 1916'da İngilizlere karşı kazandığımız ve NATO'ya üye olduğumuzda ders kitaplarından çıkartılan Kutü'l Amre Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla özel bir ek yayınlamıştık. Zafer ile ilgili akademik makalelerin, bürokrasi ve STK temsilcilerinin görüşlerinin yer alığı çalışmamız Kayseri kamuoyu tarafından büyük beğeni topladı.

Amacımız milli değerlerimizi tanıtmak

Üniversitedeki akademisyenlerin de takdirini kazanan çalışmamız Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde ders konusu oldu. Dersin hocası Araştırma Görevlisi Dr. Mustafa Yaşar, hazırladığımız ekin tarihimize ışık tuttuğunu söyleyerek, 'Böyle tarihi bir zaferin ders kitaplarımızdan kaldırıldığını öğrendiğimde son derece üzüntü duydum. Rus Dili ve Edebiyatı bölümü olarak bizim amacımız kendi milli değerlerimizi ve başarılarımızı öğrencilerimize öğretmek ve bu değerlerin yurtdışında anlatılmasını sağlamaktır. Bu çalışmanız elime ulaştığında öğrencilerime birer tane hediye ederek, okuyup çalışmanın Rusça özetini çıkarmalarını istedim. Öğrencilerim de bana yaklaşık olarak bir sayfalık Rusça özet çıkarıp gönderdiler. Bu sayede tarihimizde elde ettiğimiz bir zafer hakkında bilinçlenmiş oldular. Yurtdışına çıktıklarında veya yurt içinde bir yabancı turist ile karşılaştıklarında bu zaferimizi rahatlıkla anlatabilecekleri bir birikimi elde etmiş oldular'dedi.

Kayseri Gündem

Bakmadan Geçme